Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Tiedämme, että jotkut jutut vaikuttavat toisiin juttuihin. Toiset osaavat ratsastaa, toiset eivät niin hyvin. Joskus vikaa etsitään hevosesta, josksus ratsastajasta. Joskus jeesustellaan, etten mä vaan koskaan sitä ja tätä. Loppujen lopuksi ratsastus on melko hullu ja erikoinen laji. Siinä väline tai kumppani (miten sen kukin ymmärtää) on todellakin luontokappale, jolla ei ole varmaankaan ole intresseissä yleisön ihailu tai kilpailumenestys.

Entä se hevosen pään asento? Miten sitä voi tutkia? Ratsastukseen käytettävät alustat?

Kiitos ruotsalaistutkijoiden, hevosen ja ratsastajan biomekaniikkatutkimus on etenemässä. Videolla näkyy hevonen ja ratsastaja juoksumatolla. Sen jälkeen näkyy 3D-malli ratsukkoon kiinnitetyistä pisteistä ja sen jälkeen näkyy animaatio, jossa luuranko ratsastaa toisella. Ei ole ihme, että jotkut jutut ovat vaikeita. Kun miettii, ettei tällaista hulluutta kai tapahdu muiden eläinlajien välillä.

Erikoista!

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Yksi kommentti “Mitä ratsastus on?

  • 8.8.2013 at 09:34
    Permalink

    Heippa, minä en kyllä tajunnu tuota videota ollenkaan, mitä sillä haluttiin esitellä, tuo luuranko liikkui ihan eri tavalla kuin oikea hevonen?

    Reply

Mitä mielessä?