Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Yhtenä päivänä lenkillä näin nuoren miehen pienen koiran kanssa kävelyllä. Koiralla oli massaa ehkä noin kaksi kiloa, siltikin sillä oli kaulassa vain ohut kuristava metallivaijeri, josta omistaja koiraa nyki. Nykimisestä huolimatta koira jatkoi vetämistä – “kouluttamisella” ei tässä tapauksessa ollut vaikutusta koiran käyttäytymiseen.

Vuoden parin kuluttua vaikutukset voi varmasti nähdä – niskakivuista kärsivä kiukkuinen pikkukoira etsii uutta kotia maalta apulassa. Sai isännän epäjohdonmukaisuudesta tarpeekseen ja puri ranteeseen.

Koulutusmenetelmien vertailussa on saatu useita ristiriitaisia tuloksia. Englannissa selvitettiin laajojen kyslyiden avulla, miten koirien käyttäytyminen ja niillä käytetyt koulutusmenetelmät korreloivat keskenään.

Positiivisen vahvisteen avulla koulutetuilla koirilla oli vähiten käytösongelmia. Ne koirat, joiden omistajat käyttivät koulutuksessa minkäänlaisia rankaisuja, pelkäsivät muita koiria enemmän. Agilitykoirilla käytösongelmia oli vähiten.

Nyt siis äkkiä varaamaan agilityvuoroa. Aion suositella sitä myös sille herralle joka katsoo tarpeelliseksi kiusata pienempäänsä.

E.J. Blackwell, C. Twells, A. Seawright, R. A. Casey (2007), The relationship between training methods and the occurrence of behavior problems in a population of domestic dogs’, journal of veterinary behavior 3.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?