Monen koiran malttitreeniä – kenen vuoro?

Jaa tämä sivu:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Useamman kuin yhden koiran kanssa treenaaminen voi olla helppoa tai vaikeaa tai kaikkea siltä. väliltä. Omistajan huomio ja treenivuoro on yleensä valtavan tärkeä resurssi kaikille koirille, ja se voi aiheuttaa kateutta ja kyräilyä. Samaan aikaan kuitenkin treenihetki on se paras hetki alkaa rakentaa sujuvuutta arkeen, koska koirilla on jo odotusarvoa tekemiseen.

Taustavalmiuksia vuorotreeniin ei tarvita kovinkaan paljon; riittää, jos jokainen koira osaa olla portin takana tai omalla alustalla edes auttavasti.

Lisääkö yhteistreeni kateutta?

Tämä on kiinnostava kysymys. Mikäli koirien välillä on resurssiriitaa tai mustasukkaisuutta, voisi kuvitella, että samanaikainen treeni vain kuumentaisi tunteita ja kärjistäisi tilannetta. Mikäli omistaja tietää, mitä on tekemässä, tämä harjoitus voi kuitenkin toimia jopa tilannetta helpottavasti.

Ajatus vuoron odottamisen opettamiseen lähtee siitä, että odottaminen ei enää ole pakkopullaa ja omistajan huomiosta ei tarvitse hampaat irvesssä kilpailla, vaan sitä on tarjolla jokaiselle vuorollaan. Yhteistreenissä päästään yksinkertaisilla tavoilla kiinni niihin haasteisiin, joita arjessa on vaikea hallita – on helpompaa hallita koirien tekemisiä namien kanssa koirien omilla alustoilla kuin esimerkiksi olohuoneessa sohvalla täysin yllättäen puhkeavassa selkkauksessa.

Kaikille koirille voi rakentaa hyvää asennetta ja tarpeellisia tukitaitoja arjen kuumien tilanteiden ulkopuolella. Tukitaidot helpottavat asioita myös lenkillä tai muissa erikoistilanteissa, joissa perinteisesti tunteet saattavat kuohahtaa.

Mitä kannattaa huomioida ennen aloitusta?

Koirien treenijärjestyksellä voi olla merkitystä – se kaikista motivoitunein tuskin haluaa jäädä viimeiseksi. Usein se, että näkee kaverin treenaavan, voi jäädä pitkäksi aikaa hampaankoloon ja purkautua lopulta kaveriin ihan toisessa tilanteessa. Tästä syystä on erittäin tärkeää miettiä, miten alkaa yhteistreeniä toteuttaa ja millä tavalla koirat voi treenin jälkeen palauttaa niin, että niille ei jää mitään stressiä päälle.

Kaikessa toiminnassa koirien kanssa pitää muistaa se, että toimenpide aina tähtää hyvinvoinnin lisäämiseen, ei sen heikentämiseen. Portin takana huutaen vuoroaan odottavat lajitoverit eivät tuota itselleen eivätkö muille lisääntynyttä hyvinvointia, vaan turhautumista ja potentiaalisia riskejä. Tästä näkökulmasta ajatellen treenillä voi vaikuttaa positiivisesti koiriin.

Ennen kuin aloitat, on hyvä miettiä riittävän helpot tehtävät, ladata valmiiksi palkkiohuonetta (palkkiohuoneesta on muuten oma podcast vip-alueella) ja miettiä ennakkoon, millä tavalla ja millaisia palkkasanoja käyttää ja millä tavalla merkkaa, kuka koira milloinkin namin saa.

Sitten vain hihat yläs ja hommiin! Jäsenvideolla vierailee Lystitassun Saara ja hänen kolme koiraansa!

Katso koko video liittymällä jäseneksi! Näet myös kaikki liki 200 aiemmin julkaistua videota. VIP-jäsenenä pääset kuuntelemaan podcastit, saat ilmaisen puhelinneuvonnan ja pääset suljettuun fb-ryhmään!

Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity jäseneksi nähdäksesi piilotetun sisällön.

Mitä mielessä?