Koirat viihtyvät lajitovereiden seurassa. Saman katon alla kaikki ei aina mene kuin strömssöössä, vaan joskus voi ilmetä nahistelua, kilpailua ja riitelyä. Pahimmillaan yhteiselo voi olla jatkuvaa eripuraa ja kyräilyä, ja parhaimmillaan koiraporukasta tulee toisiaan täydentävä sopuisa tiimi.

Jokainen voi tunnistaa omassa taloudessaan niin sanottuja kuumia alueita, joissa tunteet herkästi kuohahtavat. Usein nämä alueet ovat niitä, joihin liittyy paljon odotuksia. Kuumia alueita ovat usein eteinen, keittiö ja oleskelualueet, kuten sohva tai sänky. Kuumat alueet aiheuttavat joskus kilpailua ja eripuraa koirien välille. Omistajan huomio on yksi riidan aihe; moni koira on valmis ajamaan muut pois omistajan luota, koska treenaaminen ja muut omistajan tarjoamat palvelut ovat niin arvokkaita. Yksi potentiaalinen riitatilanne on omistajan kotiintulo; siinä tunteet helposti kuohahtavat.

Monikoiratalouksissa kannattaa tunnistaa, mikä kullekin koirayksilölle on erityisen tärkeää. Selkeää linjahierarkiaa harvoin näkee, koska kiinnostuksen aiheet vaihtelevat yksilöittäin: yksi on valmis ajamaan muut pois sängystä, kun taas toinen pitää huolen siitä, että saa syödä kaiken tarjolla olevan ruuan. Koirienväliset suhteet ovat melko monivivahteisia, eivätkä ne aina ole kovin pysyviä. Tästä syystä yhden koiran pitäminen ykkösenä ei todennäköisesti toimi sovun säilyttämisessä. Päin vastoin, yhden suosiminen voi herättää kilpailutilanteita ja turhautumista muissa koirissa; yhden suosimisen sijaan kannattaa opettaa koirille, että kun ne pysyvät omilla paikoillaan tai odottavat vuoroaan, kaikki hyötyvät.

Perusvihjeet kannattaa kerrata kaikkien koirien kanssa; jokaiselle on hyvä opettaa oma paikka. Omia paikkoja voi hyödyntää niissä tilanteissa kun tunteet uhkaavat kuumeta. Lisäksi on hyvä opettaa luoksetulo sekä istuminen, jotta turhaa häsläämistä voidaan hallita ja tilanteita keskeyttää. Resurssien kanssa on hyvä olla avokätinen; jos talossa on vain yksi suosittu ja hyväksi todettu lepopaikka, kilpailuasetelma yleensä pysyy yllä ja vahvistuu. Jokaisella koiralla tulisi olla omat tärkeät asiat saatavilla niin, ettei kilpailua muiden kanssa synny. Omaa toimintaa on syytä myös tarkkailla, jotta ei vahingossa tule vahvistaneeksi kilpailua. Huomion jakaminen tasapuolisesti ja saavutettujen etujen turvaaminen ovat hyviä lähtökohtia sujuvaan arkeen.

Koirien suhde voi olla positiivinen tai negatiivinen. Joskus asiat lutviutuvat ilman mitään järjestelyitä, mutta onnen varaan ei kannata laskea. Koirat on syytä tutustuttaa toisiinsa huolella, jotta turha stressi voidaan estää. Koirat perustavat mielipiteensä kokemuksiin; niiden täytyy saada kokea, että toinen koira taloudessa ei uhkaa saavutettuja etuja, vaan tuo niitä jopa lisää. Toinen koira pitäisi esitellä mahdollisuutena, ei uhkana. Ongelma tulee siitä, että koiralle ei voi selittää asioita, sen tulee itse kokea ne. Toisilleen ennalta vieraita koiria ei kannata jättää oman onnensa nojaan tutustumaan, vaan kannattaa nähdä alussa vaivaa, jotta suhteesta tulee molemmin puolin kannattava ja hyvinvointia kasvattava.