Muutto koiran kanssa, lapsen syntymä, toisen koiran hankinta – auta koiraa muutoksissa!

Koiran elämä on täynnä muutoksia, joihin se usein sopeutuu loistavasti. Muutokset voivat olla ulkoisia – koiran asuinpaikka voi muuttua, sen perhe voi muuttua tai sen elämäntapa voi muuttua. Sisäisiä muutoksia ovat eri ikäkaudet, alkaen murrosiästä erilaisten kehitysvaiheiden myötä aikuisuuteen.

Koira on sopeutuva eläin

Parhaiten koira sopeutuu uusiin asioihin pentuna, siksi pennun sosiaalistaminen ja ympäristöoppi ovat niin tärkeitä asioita. Aikuinenkin koira kyllä sopeutuu muutoksiin usein hyvin, mutta sopeutumisaika voi olla pidempi kuin pennulla. Jokainen koira on yksilö, ja eri yksilöille erilaiset tekijät ovat helpompia tai vaikeampia.

Koiraa voi auttaa sopeutumaan muutoksiin

Minusta tärkein seikka koiran sopeutumisen onnistumisessa on aika. Mikäli aikaa on rajattomasti, koira sopeutuu mihin tahansa – olipa kyseessä toinen koira tai kissa taloudessa, automatkustaminen, muutto ja asunnon äänet tai päivärytmin muutos etätyöstä toimistotyöhön.

Ihmisen ongelma on usein se, että juuri aikaa meillä ei ole. Koiran pitäisi sopeutua mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti uusiin olosuhteisiin, jotta normaali arki voisi jatkua. Koiraa voi auttaa sopeutumaan muutoksiin ja tärkein tekijä on mielestäni kuormituksen ja palautumisen saaminen tasapainoon.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän – kysy & vastaa koiran sopeutumisesta muutoksiin maanantaina 8.8. klo 18

Kysy & vastaa – zoomissa voit kysyä juuri omaan tilanteeseen vinkkejä ja voit lähettää myös kysymyksiä etukäteen. Zoom tallennetaan ja voit kuunnella sen myös jälkikäteen tallenteena.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?