Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Hain googlen kuvahaulla kuvia hakusanalla dressage 1940’s ja niin edelleen. Mielenkiintoista oli löytää selkeä muutos hevosen pään asennossa. Miltäköhän kouluratsastus näyttää kymmenen vuoden päästä?

Oma ehdoton suosikkini on 60-luku. Missä pidetään 60-luvun tunteja? Mikä sinun suosikkisi on?

1940-luku

1950-luku

60-luku

70-luku

80-luku

90-luku

2000-luku

2010-luku

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

8 kommenttia kirjoitukseen “Muuttuvat ihanteet

 • lokakuu 26, 2012 at 7:47 pm
  Permalink

  90-luvun on pop. Kaikkien aikojen lemppari dressage -pätkä tubessa on Andreas Helgstrandin meno Blue Hors Matineella. Olen kattonut sen ainakin 20 kertaa ja joka kerta hämmästyn osaamisen tasoa, tekemisen intoa ja hevosen totaalista iloa ja omistautumista.

  Reply
  • elokuu 27, 2014 at 9:56 pm
   Permalink

   Minäkin olen katsonut Matineen videon monesti enkä kyllä näe siinä hevosen iloa lainkaan vaikka hieno suoritus onkin. Häntä viuhtoo, vaikkakin hevonen on kyllä keskittynyt siihen mitä tekee. Ja suorittaa hyvin.

   Reply
 • lokakuu 26, 2012 at 8:25 pm
  Permalink

  90-luku, liekkö syynä se että oman perus oppini tuolloin saanut… Miellytti silmää kaikkein eniten. 60-luvulta pisti ensimmäisenä silmään huippu lyhykäiset jalustimet. 😀

  Reply
 • lokakuu 28, 2012 at 1:14 pm
  Permalink

  70- ja 90- luvun hevoset on tyytyväisimmän näköiset. Kyllä tässä varmaan lähemmäs 10 vuotta menee ennen kun nykyradoilla päästään taas samaan kautta linjan. Tämänvuotinen olympiavoittaja oli tässä mielessäkin ilahduttava poikkeus totuttuun.

  Reply
 • marraskuu 2, 2012 at 9:01 am
  Permalink

  Mielestäni 2010-luvun kuva on huonosti valittu. Edustaako se tosiaan 2010-luvun kouluratsastusihannetta? Itse olisin valinnut kuvaan esimerkiski tämän vuoden olympiavoittajan Charlotte Dujardinin. Koska kouluratsastuksen pisteet perustuvat tuomareiden arvioihin, mielestäni tätä voidaan pitää tämän hetken ihanteiden mukaisena ratsastuksena. Googlettamalla löytyy paljon ratsastuskuvia, joissa hevonen ei liiku epäluonnollisessa asennossa kuten valitsemassasi kuvassa.

  Reply
  • marraskuu 2, 2012 at 10:12 am
   Permalink

   Kyllä, maailma on täynnä kuvia. Voit toki itse valita omasta mielestäsi edustavimmat kuvat vapaasti ja tehdä vaikkapa omaan blogiisi vastaavan koosteen.

   Reply
  • elokuu 27, 2014 at 10:12 pm
   Permalink

   Charlotte on hyvä, mutta ei edusta sitä enemmistöä, mitä kouluratsastuksessa nyt on. Valitettavasti suurin osa on niitä rulaajia…

   Reply
 • elokuu 27, 2014 at 8:02 pm
  Permalink

  Nykyäänhän hevosilla alkaa olla jo ongelmaa kaularangan ylitaipumisessa kun niska ei olekkaan korkein kohta niin kaularangan nikamien väliin jää tyhjää tilaa ja joillekkin saattaa kehittyä luutumia. Ihannehan on nykyään se että hevosella on katse maassa.

  Reply

Mitä mielessä?