Hain googlen kuvahaulla kuvia hakusanalla dressage 1940’s ja niin edelleen. Mielenkiintoista oli löytää selkeä muutos hevosen pään asennossa. Miltäköhän kouluratsastus näyttää kymmenen vuoden päästä?
Oma ehdoton suosikkini on 60-luku. Missä pidetään 60-luvun tunteja? Mikä sinun suosikkisi on?
1940-luku
1950-luku
60-luku
70-luku
80-luku
90-luku
2000-luku
2010-luku
90-luvun on pop. Kaikkien aikojen lemppari dressage -pätkä tubessa on Andreas Helgstrandin meno Blue Hors Matineella. Olen kattonut sen ainakin 20 kertaa ja joka kerta hämmästyn osaamisen tasoa, tekemisen intoa ja hevosen totaalista iloa ja omistautumista.
Minäkin olen katsonut Matineen videon monesti enkä kyllä näe siinä hevosen iloa lainkaan vaikka hieno suoritus onkin. Häntä viuhtoo, vaikkakin hevonen on kyllä keskittynyt siihen mitä tekee. Ja suorittaa hyvin.
90-luku, liekkö syynä se että oman perus oppini tuolloin saanut… Miellytti silmää kaikkein eniten. 60-luvulta pisti ensimmäisenä silmään huippu lyhykäiset jalustimet. 😀
70- ja 90- luvun hevoset on tyytyväisimmän näköiset. Kyllä tässä varmaan lähemmäs 10 vuotta menee ennen kun nykyradoilla päästään taas samaan kautta linjan. Tämänvuotinen olympiavoittaja oli tässä mielessäkin ilahduttava poikkeus totuttuun.
Mielestäni 2010-luvun kuva on huonosti valittu. Edustaako se tosiaan 2010-luvun kouluratsastusihannetta? Itse olisin valinnut kuvaan esimerkiski tämän vuoden olympiavoittajan Charlotte Dujardinin. Koska kouluratsastuksen pisteet perustuvat tuomareiden arvioihin, mielestäni tätä voidaan pitää tämän hetken ihanteiden mukaisena ratsastuksena. Googlettamalla löytyy paljon ratsastuskuvia, joissa hevonen ei liiku epäluonnollisessa asennossa kuten valitsemassasi kuvassa.
Kyllä, maailma on täynnä kuvia. Voit toki itse valita omasta mielestäsi edustavimmat kuvat vapaasti ja tehdä vaikkapa omaan blogiisi vastaavan koosteen.
Charlotte on hyvä, mutta ei edusta sitä enemmistöä, mitä kouluratsastuksessa nyt on. Valitettavasti suurin osa on niitä rulaajia…
Nykyäänhän hevosilla alkaa olla jo ongelmaa kaularangan ylitaipumisessa kun niska ei olekkaan korkein kohta niin kaularangan nikamien väliin jää tyhjää tilaa ja joillekkin saattaa kehittyä luutumia. Ihannehan on nykyään se että hevosella on katse maassa.