Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Hevonen oppii tuntemaan ihmiset valokuvista. Pitäisikö jälleen kerran miettiä, aliarvioimmeko yhtään hevosen kognitiivisia kykyjä kun “opetamme” niitä lyömällä raipalla, huutamalla, läpsimällä, säikyttelemällä ja nujertamalla?

Tutkimuksessa hevoset koulutettiin tunnistamaan henkilöitä valokuvista. Lisäksi testattiin, miten hevoset kykenivät siirtämään tunnistuksen uuteen ympäristöön. Hevoset oppivat erottamaan valokuvista jopa identtiset kaksoset. Lisäksi ne viettivät enemmän aikaa sen henkilön kanssa, joka oli esiintynyt valokuvissa, joiden katsomisesta hevosta oli palkittu.

Tuloksia voisi soveltaa helposti käytäntöön; hevosta voisi siedättää eläinlääkäriin tai kengittäjään pelkän valokuvan avulla.

Stone, 2010: Human facial discrimination in horses: can they tell us apart?, Animal Cognition 13.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

0 kommenttia kirjoitukseen “Näytä hevoselle valokuvia

  • 20.6.2011 at 17:49
    Permalink

    Hei! Kiitos tosi mielenkiintoisesta jutusta jälleen kerran – siis tuo valokuvien näyttäminen hevosille. Palstasi on parasta, mitä olen netissä viime aikoina nähnyt! Kiitos!

    Reply

Mitä mielessä?