Niskurointia
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Pikku-Kalle ei vastannut virkamiehen kysymykseen ruotsiksi. Mikä seuraavista on todennäköinen selitys?

  1. Pikku-Kalle kokeilee, voiko virkamiehelle jättää vastaamatta.
  2. Pikku-Kallella on murrosikä, jolloin kuulo heikkenee.
  3. Pikku-Kalle ei kunnioita auktoriteettia.
  4. Pikku-Kalle haluaa henkilökohtaisesti loukata virkamiestä.
  5. Pikku-Kalle on kipeä.
  6. Pikku-Kalle ei osaa ruotsia.

Mitkä näistä on helppo testata? Voiko näitä soveltaa eläimiin?

Eläimistä puhuttaessa särähtää pahasti korvaan tulkinnat tekemisen tai tekemättä jättämisen syistä. Helppo  ja meille ihmisille tyypillinen tie on ottaa asia henkilökohtaisesti.

Tokihan eläimen ovat täällä vain niskuroidakseen meille ja vastustellakseen käskyjämme. Kaikki pyörii niin ihmiskeskeisesti, että jokainen pienikin ele halutaan tulkita hyökkäykseksi meitä vastaan – tai ainakaan harvoin meidän puolesta.

Ole eläintä kohtaan reilu ja ota sen käyttäytyminen informaationa itsellesi ilman tulkintaa. Eläimet eivät ole ihmisiä. Kolmikuinen koiranpentu ei todellakaan ole tällä planeetalla kokeilemassa rajojaan ihmistä vastaan tai ottamassa valtaa keneltäkään pois. Kaikki lemmikki- ja kotieläimet ovat meistä täysin riippuvaisia – kaikki niiden elämässä riippuu meistä.

 

koirakuva

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?