Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Joskus hevosen kanssa harrastaminen tuntuu pelkältä taistelulta. Hevonen keksii uusia tapoja ärsyttää omistajaansa ja aina tulee uusia ongelmia ratkottaviksi. Hevosen kanssa vietetty päivittäinen aika on keskimäärin noin pari tuntia, josta ratsastamista noin puolet.

Mitä hevosen kanssa vietetyllä ajalla tapahtuu? Se haetaan tarhasta, josta se ei anna kiinni. Se harjataan ja satuloidaan, mistä se ei pidä. Sille rähjätään ja sitä ojennetaan. Sen selkään hypätään ja harjoitellaan vaikkapa kouluratsastusta, mistä se ei pidä. Kootaan ja kootaan, samalla työnnetään raipalla ja kannuksilla eteenpäin. Lopulta se viedään talliin, jossa se pestään, mistä se ei pidä ja se sidotaan kiinni, mitä se ei osaa ja se saa vetopaniikin.

Sitten se viedään karsinaan ja annetaan omena, nähdään huomenna!

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

0 kommenttia kirjoitukseen “Normipäivä

  • toukokuu 2, 2011 at 7:51 pm
    Permalink

    Taas hyvä kirjoitus!

    Tämä on valitettavan totta monelle hevoselle. Joskus ihmettelen, mikä on ihmisen syy ottaa hevonen kun ne arvokkaat tunnit ovat tällaisia? Päivän lopuksi hevonen on ehkä onnellinen että ihminen lähti, saa olla rauhassa taas huomiseen. Ellei joku hae väkisin tarhaan yms….

    Reply

Mitä mielessä?