Onko koirasi malttamaton matkustaja? Vinkit autossa intoiluun

Monelle koiralle matkustaminen on iso osa elämää. Automatkustaminen voi aiheuttaa koiralle matkapahoinvointia, ahdistusta tai intoilua. Suhde autoilua kohtaan voi myös aaltoilla esimerkiksi vuodenaikojen mukaan – autossa saattaa olla kesällä kuuma tai talvella kylmä ja myös matkojen määränpää vaikuttaa koiran asenteeseen.

Usko ja ymmärrä koiraa

Mikäli autoilussa on haasteita, pohdi asiaa koiran näkökulmasta. Onko asenne muuttunut ajan mittaan? Onko jokin helposti arvattava syy? Ota huomioon myös yksilölliset piirteet – nauttiiko koira kun se saa katsella maisemia vai haluaako se olla matalalla?

Olipa autoilun haaste mikä tahansa, se edellyttää toimia korjaantuakseen, siksi on tärkeää miettiä asiaa koiran vinkkelistä.

Automatka on portti huvipuistoon

Koirat monesti oppivat, että autolla pääsee mukaviin paikkoihin, kuten treeneihin. Itse aikoinaan ajoin joka viikko samaan paikkaan koiran kanssa usean vuoden ajan – ei ihme, että se oppi reitin jo ekana vuonna ja huusi koko matkan malttamattomana. Silloin sain ohjeeksi, että pitäisi ajella koira kyydissä ympäriinsä, jotta koira ei tietäisi mihin ollaan menossa. Tämä ei tietenkään toimi, koska kyllä koira tietää ja osaa erottaa milloin ollaan huviajelulla ja milloin ollaan menossa treeneihin.

Tavallaan on hyvä asia, että koira oppii odottamaan mielekästä määränpäätä autoillessa. Ongelmaksi muodostuu maltti, joka ei riitä matkalle vaan perillä pitäisi olla heti kättelyssä. Autossa intoilevalle koiralle ratkaisu onkin juuri tämä maltin rakentaminen erilaisilla pienillä kikoilla.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet videon, jossa annan vinkit intoilevan koiran autoilun helpottamiseksi. Mikäli koirasi laulaa koko mökkitien tai herää aina kun vilkku menee päälle, tästä videosta on sinulle hyötyä!

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?