Opeta koirallesi hauska etsintäleikki!

Harrastatko koirasi kanssa namien piilotusta? Melkein kaikki koiranomistajat harrastavat piilotusleikkiä, ja samaan aikaan se on ehkä aliarvostetuin harrastus koiran kanssa. Namin piilotuksella tulet opettaneeksi koiralle erittäin tärkeitä taitoja, jotka toistuvat ja tulevat hyötykäyttöön kaikissa harrastuksissa!

Mitä koira oppii kun se harjoittelee namienpiilotusleikkiä?

Namienpiilotusta on markkinoitu lähinnä koiran aktivoimisena, kun taas joku muu hajutyöskentelymuoto, kuten nosework nähdään ”ihan oikeana harrastuksena”. Itse ajattelen, että namien piilottamisella ja noseworkilla ei pitäisi olla juuri mitään eroa – namien piilotus opettaa koiralle todella paljon oleellisia taitoja!

  • Koira oppii toiveikkuutta, sille alkaa muodostua hyvin nopeasti mielikuva siitä, mistä namit voisivat löytyä
  • Koira oppii odottamaan ja fokusoimaan, eli se oppii etsintärutiinit ja konseptin eli tapahtumaketjun
  • Koira oppii etsimään – koira ottaa tilaa haltuun tutkimalla alueita
  • Koira oppii, että ihminen liittyy asiaan – etsintäpuuhat ovat loistava tapa viettää aikaa yhdessä

Mitä tarvitset kun aloitat etsintäleikin koiran kanssa?

Et tarvitse muuta kuin herkkuja, joista koirasi pitää sekä pienen suunnitelman siitä, mitä kaikkea haluat leikissä korostaa ja opettaa koiralle. Itse en ole hajutyöskentelyn asiantuntija, joten korostan omissa vinkeissäni konseptin harjoittelua, eli että koira opetetaan odottamaan paikoillaan ja lähtemään vapautettaessa etsimään nameja.

Mikäli haluat opettaa koirallesi ilmaisua, jota tarvitaan esimerkiksi nosework -lajissa, tsekkaa Vainuvoiman tekemä verkkokurssi – voit opiskella itsenäisesti ja tavoitteellisesti!

Nosework peruskurssi: ilmaisu ja etsintä


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet videon, jossa kerron miten namien etsinnässä pääsee alkuun ja miten koiralle voi opettaa samalla paikoillaan odottamista ilman että joutuu koko ajan pyytämään koiraa uudelleen odottamaan.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?