Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Ihmisten työssäjaksamista on vatvottu ja tullaan vatvomaan tulevaisuudessakin. Mitkä olisivat niitä keinoja, joilla työ maistuisi paremmalta? Onko tavoitteena työhyvinvointi vai työpahoinvoinnin välttäminen, nollavointi?

Samaa voidaan pohtia urheiluvälineidemme/kanssaharrastajiemme/lemmikkiemme osalta. Haluammeko tavoitella hyvinvointia vai riittääkö meille pahoinvoinnin välttäminen, mihin esim. lainsäädäntö tähtää?

Oikeastaan vapaus nälästä, kivusta, pelosta, janosta ja muista inhottavista asioista ei takaa hyvinvointia. Se on vasta nollavointia, jonka päälle hyvinvointi rakennetaan. Ja hyvinvointi ei välttämättä eläinten kohdalla tarkoita kalliita hyvinvointipalveluita, kuten kylpylöitä, hierontaa tai terapiaa. Niillä vain ostetaan itselle hyvää omaatuntoa.

Pitäisi joskus kysyä siltä välineeltä mitä se haluaa. Ja uskoa kun se kertoo. Niin voidaan päästä nollavoinnista hyvinvointiin.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?