Palkitseva kuolain
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Google patenttihaulla löytyi mielenkiintoinen tuote: kuolain, jolla hevosta voidaan palkita kauko-ohjatusti. Ratsastajalla on käytössään annostelija, jolla hän voi annostella palkkioita, esim. hyvänmakuista nestettä, suoraan hevosen suuhun kuolaimen kautta.

Idea on hyvä, mutta moisen vehkeen käyttö saattaisi aiheuttaa hevoselle ristiriitaisia tuntemuksia; kuolainta käytetään usein negatiiviseen vahvistamiseen – sillä kontrolloidaan painetta ja paineeen poistuminen toimii vahvisteena hevosen oikealle käytökselle. Mikäli tähän lisättäisiin vielä positiivinen vahviste, eli hyvänmakuista nestettä annosteltaisiin kuolaimeen samalla kun hevonen tekee oikein, voitaisiin hevosen käytöstä vahvistaa tehokkaasti.

Ristiriita syntyy kuitenkin siitä, että ratsastaja voi antaa vääriä signaaleja; hän voi tuottaa samalla kipua kuolaimen avulla ja samaan aikaan palkita hevosta nestepalkkiolla. Vekotin saaattaisi olla kuitenkin aivan kokeilemisen arvoinen, mikäli tulisi joskus markkinoille.

Tutustu patentiin täällä

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?