Paranna suhdettasi kissaan – kynsien leikkaaminen

Suhde kissaan rakentuu arkisessa vuorovaikutuksessa. Ensin voi miettiä, onko kissan ja palvelijan välillä vuorovaikutusta, joka kulkee molempiin suuntiin? Pyytääkö kissa asioita palvelijoiltaan? Se on hyvä alku viestinnän kehittämiseen.

Kuten muihinkin eläimiin, kissoihinkin voi liittyä riittämättömyyden tai syyllisyyden tunteita. Palvelija voi kokea huonoa omaatuntoa siitä, ettei vietä kissan kanssa riittävästi laatuaikaa tai tarjoa riittävästi virikkeitä ja mielekästä tekemistä kissalle.

Passiivinen kissa ei välttämättä ole tyytyväinen

Kissa voi lopettaa aloitteiden tekemisen, jos se ei koe että niihin vastataan järkevällä tavalla. Kissa voi myös olla hakeutumatta ihmiskontaktiin, jos kontakti toistuvasti johtaa ikävään lopputulokseen. Esimerkiksi jos kissa otetaan joka kerta syliin kun se hakeutuu ihmisen luo, kissa voi jättää lähestymättä ihmistä ellei se viihdy sylissä. Mikäli kissa tulee kontaktiin pääosin öisin, mieti mikä tässä voi olla syynä. Se, että kissa on kiltti ja huomaamaton lemmikki, ei aina automaattisesti tarkoita sitä että kissa olisi tyytyväinen.

Onko sitten vain väsynyt kissa tyytyväinen?

Toinen ääripää on kissa, jolle ei riitä mikään määrä aktiviteettia. Mikäli kissan elämään lisätään jokin kiva asia, kuten valjaissa ulkoilu, siitä tulee nopeasti saavutettu etu ja kissa sopeutuu siihen, jolloin ulkoilun väsyttävä tai rentouttava vaikutus vähenee ja mikään määrä ulkoilua ei tunnu riittävän. Äkkiä ollaan tilanteessa, jossa ulkoilun vähentäminen turhauttaa ja sen rinnalle joudutaan keksimään jokin uusi toiminta.

Arjessa on paljon virikepotentiaalia

Avain tyytyväiseen kissaan löytyy vaihtelusta. Arjessa on monia tilanteita, jotka voi kääntää kissan stressiä liennyttäviksi. Yksi tällainen tilanne on käsittelytoimet, kuten harjaaminen, hampaiden peseminen tai kynsien leikkaaminen. Vaikka et harrastaisi näitä, kannattaa ottaa nämä ohjelmistoon koska näissä piilee paljon potentiaalia!

Erilaisia hoitotoimenpiteitä harjoittelemalla saat monta hyötyä. Ensinnäkin, voit luoda vuorovaikutustilanteen, jossa kissasi ja sinä olette samaa mieltä. Toiseksi, saat kissalle aikaan mielihyvän tunteita, mikä rentouttaa kissaa. Kolmanneksi, opit tuntemaan kissaasi uudella tavalla; tiedät mistä se pitää ja mistä ei.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet videon, jossa näytän miten kissojen kanssa voi alkaa viritellä hauskoja ja kehittäviä kynsitreenejä.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?