Paras kissan aktivointilelu on ihminen

Mikä on kissan paras aktivointilelu? Sitä ei ehkä vielä ole keksitty, ainakaan ihmistä parempaa aktivointilaitetta ei ole vielä olemassa. Automaattinen tai yksin käytettävä aktivointilelu ei ole ehkä kissalle niin mieluisa kuin ihmisen kanssa huiskulla leikkiminen.

Kissa on eläinlaji, jonka aikuisetkin yksilöt leikkivät. Leikki parantaa sosiaalisia suhteita, kehittää motorisia taitoja ja kehittää myös kognitiivisia kykyjä. Leikki on tarpeellista ja se tuottaa kissalle mielihyvää.

Kissanlelu makaa usein sohvan alla

Kissoja kiinnostavat usein pienehköt lelut, jotka näyttävät, haisevat tai tuntuvat samalta kuin saaliseläimet, eli ötökät, matelijat, linnut ja hiiret. Kissa voi leikkiä leluillaan yksinkin, mutta monesti lelun toiseen päähän tarvitaan ihminen. Ihminen voi tuottaa leluun tai vaikka laseriin sellaista liikettä, joka aktivoi kissan leikkimään.

Leikityksessä on myös sosiaalinen puoli

Kun kissa leikkii hiirilelullaan tai jahtaa höyhenlelua, kyse ei ole pelkästään saalistamisesta. Leikkiin liittyy samoja elementtejä kuin saalistamiseen, mutta myös paljon muuta. Leikittäminen on loistava tapa tutustua omaan kissaan ja lujittaa suhdetta kissaan.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet luennon, jossa käyn läpi kissan leikin erityispiirteitä ja leikin merkitystä kissalle. Saat konkreettisia vinkkejä, miten ja milloin kissaa kannattaa leikittää, millaisia leluja kannattaa kokeilla ja miten erilaiset kissapersoonat kaipaavat erilaista leikkiä.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?