X was in a weak state when he was introduced to you. Typically, when this occurs, the owner comforts the dog by giving him affection, which can foster antisocial behavior. Then, when the dog is well, the owner doesn’t practice leadership on a regular basis – or only tries to practice it when the dog becomes aggressive.

X will be able to show your guests how sweet he is when he feels respected. It’s important you tell your friends when they come into your home: “No touch. No talk. No eye contact.” By appearing to ignore the dog, they’re actually allowing him to come and smell them, which is basically acknowledging that they care that he is a dog and does things in “dog ways.”

You have to do your part, too! You must learn to master the walk. Seek professional help to show you how to walk the dog properly in different situations. I would recommend giving him plenty of exercise, so, when people come into your house, he is tired. Another suggestion is taking the dog to a swimming pool with supervision. This can boost his self-esteem and help him to become a balanced dog.

Eli pähkinänkuoressa:

• koiraan kohdistettu hellyys ja rakkaus edesauttaa antisosiaalista käytöstä
  • kun vieraat eivät huomioi koiraa, he tunnustavat koiran ja sen, että koira on koiramainen ja tekee koiramaisia asioita
  • ratkaisu vieraiden vastaottamiseen on se, että väsytät koiraa etukäteen liikunnalla
  • vieraita arastelevaa koiraa voi viedä koirien uimahalliin, se voi kehittää koiran itsetuntoa ja auttaa koiraa tulemaan tasapainoiseksi

Uskotko näiden vinkkien toimivan?

Lue myös:

Jee, meille tulee vieraita!

Ei koirien juoksumatoille!

Pelko ja ahdistus saattavat lyhentää elinikää

Pelkoaggressiivisuus uskottua yleisempää

0 kommenttia kirjoitukseen “Pelkoaggressiivinen koira ja vieraat

• heinäkuu 13, 2011 at 11:58 am

No eihän siinä nyt noin sanottu. Siinähän sanotaan että epämiellyttävän mielentilan palkitseminen saa koiran ajattelemaan että epämiellyttävä mielentila on haluttu mielentila. Koiraa ei saa palkita siitä mitä ei halua sen tekevän, myös Victoria Stillwell sanoo niin.
    Siinä sanotaan myös että koiralle pitää antaa aikaa tutustua uusiin ihmisiin, uudet ihmiset eivät saa hyökätä pää kolmantena jalkana taputtelemaan koiraa vaan koiran pitää antaa ensin tutustua ihmisten hajuihin. Onko se muka väärin?
    Lisäksi siinä sanotaan että liikunta on koiralle tärkeää, esim V. Stillwell ratkaisee monta käytöongelmaa sillä että laittaaa laiskan omistajan koiransa kanssa lenkille. Jos koira ei saa tarpeeksi liikuntaa, se purkaa energiansa muuten, esim rähjäämällä tai hajottamalla paikkoja. On koettu, ihan syvällä rintaäänellä puhun.
    Leadershipistä kerrotaan, että kun koiralla on johtaja/opastaja (leader, ei master), niin koira on onnellinen, koska koiran ei tarvitse huolehtia juuri mistään, esimerkiksi vahtimisesta, koska omistaja eli leader vahtii. Eikö sen näin pitäisi mennäkin?

Näin erilailla voi ymmärtää viestejä varsinkin kun on ennakkokäsityksiä vietin tuojasta. En minäkään kaikkia Millanin keinoja hyväksy enkä ymmärrä mutta kyllä se puhuu asiaakin. En tiedä oletko nähnyt, mutta minä olen (televisiossa) että myös Millan kohdistaa koiriin hellyyttä ja rakkautta. Ja kaiken lisäksi kuri ja järjestys on myös rakkautta, vrt lasten kasvatus. Kuri ja järjestys ei tarkoita pieksemistä vaan johdonmukaisuutta, rajojen asettamista ja välitöntä reaktiota tekoihin, niin hyvässä kuin pahassa. Ja korostan, että pahassa ei tarkoita pieksemistä, esim Stillwellin käyttämä jäähy on meillä hyväksi koettu keino.

• heinäkuu 13, 2011 at 12:01 pm

Eli aran koiran pitää elää ilman hellyyttä ja rakkautta?

Hankalimpia ovat vieraat jotka eivät joko ymmärrä tai halua ymmärtää kun sanot että heidän ei pitäisi huomioida tai koskea koiraan. Parhaimpia vieraita ovatkin he jotka eivät ehkä välitä koirista niin paljon ja antavat sen olla, koska silloin koiranikin yleensä käyttäytyy hyvin. Joten mitä tehdä kun vieras “kiellosta” huolimatta koskee ja puhuu koiralle ja koira menee ihan sekaisin ja pelkää ja haukkuu?

• heinäkuu 13, 2011 at 2:09 pm

Arkaa koiraa voi hyvitellä kun se käyttäytyy hyvin ja on rauhallinen. Duh.
    Ja kompakysymyksen vastaus: heittää huonostikäyttäytyvä vieras ulos? 😀