Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Koiranpentu saa jo synnyinkodistaan eväitä elämään. Kasvattaja, joka tuntee ja tiedostaa kasvattamansa lajin ja rodun erityispiirteet ja perehtyy asioihin, pystyy usein tarjoamaan pennuille hyvät lähtökohdat.

Kasvattajalta pentu saa varhaisen sosiaalistamisen sekä terveydenhuollon. Lopullisessa kodissa sosiaalistamista olisi jatkettava niin, että pentu tottuisi mahdollisimman pienenä erilaisiin ärsykkeisiin. Mitä vanhempana pentu kohtaa uusia asioita, sitä kauemmin sillä kestää tottua niihin.

Ulkorakennuksessa kasvanut pentue saa aivan erilaiset eväät elämään kuin kotona ihmisten parissa kasvanut pentue. Vaikka koiran käyttötarkoitus saneleekin sitä, mihin sen tulee pentuna tottua, ei siltikään ole perusteltua pitää koiria eristettyinä aistiärsykkeistä. Ei se metsästyskoira pilalle mene jos se tottuukin lapsiin, autoihin ja vaikka joihinkin muihinkin aisoihin pienenä.

Enemmän pilalle se menee, jos sillä ei ole mitään edellytyksiä elää normaalissa ympäristössä stressaamatta itseään hengiltä.

Vaadi kasvattajalta ammattiylpeyttä. Katso muutakin kuin näyttelymenestystä. Koira on enemmän kuin vanhempiensa ulkomuoto tai suoitukset.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?