Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Pennut ovat kovia veitikoita puremaan. Moni on huolissaan siitä, että tapa jää päälle vaikka koira aikuistuu. Tai että koiran puremiskynnys alenee, jos se saa pentuna harjoitella.

Uusi tutkimus paljastaa, ettei pentuaikaisella puremisella ja aikuisiän aggressiivisuudella ole yhteyttä. Tutkimukseen osallistui 160 pentua, joita seurattiin pentuiästä kolmivuotiaiksi.

Käsien pureminen ja puntissa roikkuminen on rasittavaa ja se sattuu. Itse olen sitä mieltä, että on parempi antaa pennun jonkin verran purra, jotta se oppii hillitsemään itse puruvoimaansa ja varomaan. Oman kokemukseni mukaan nollatoleranssi pentupuremisessa ei ole paras ratkaisu. Puremisen tulisi kuitenkin olla mahdollisimman kannattamatonta, eikä sitä tulisi leikkimällä vahvistaa.

Muista tarjota pennulle sallittua purtavaa, eli toisia pentuja, luita ja leluja. Hyvien eli kiinnostavien lelujen löytäminen on kuitenkin haastellista.

Godbout, Frank (2011) EXCESSIVE MOUTHING IN PUPPIES AS A PREDICTOR OF AGGRESSIVENESS IN ADULT DOGS.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

2 kommenttia kirjoitukseen “Pentu puree, auts!

 • 16.3.2019 at 11:43
  Permalink

  Onko paras kiljaista ja poistua paikalta kun pentu puree?

  Reply
  • 20.3.2019 at 14:05
   Permalink

   No se vähän riippuu tilanteesta. Pentu tutustuu suunsa kautta maailmaan ja aika harvassa tilanteessa kiljuminen on tarpeen. Ensisijaisesti kannattaa käyttää käsien tilalle jotain materiaalia.

   Reply

Mitä mielessä?