Pentukouluun mars
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Koirien käytösongelmat ovat valtava ongelma. Koiran ensimmäinen ikävuosi on kriittistä aikaa mahdollisten ongelmien kehittymiselle, koska sinä aikana koira oppii valtavasti ja käytösongelmat usein puhkeavat tänä aikana. Ensimmäisen vuoden aikana koiralla on sosiaalistumiskausi, jonka se asuu suurimmaksi osaksi kasvattajan luona. Lisäksi on viitteitä siitä, että koirilla olisi toinen sosiaalitumiskausi noin puolen vuoden iässä, sukukypsyyden kynnyksellä.

Englannissa seurattiin koirajoukkoa ensimmäisen elinvuoden ajan. Vähiten käytösongelmia oli niillä koirilla, jotka olivat alle puolen vuoden ikäisinä osallistuneet leikkikouluihin tai sosiaalistumisklubeille. Myös niillä koirilla, jotka osallistuivat nuorisotunneille 6 ja 9 ikäkuukausien välillä, ongelmia oli hyvin vähän.

Ohjattu harjoittelu on varma konsti vähentää riskiä ongelmakäytöksille. Paras yhdistelmä olisi alle puolen vuoden ikäisille koirille toteutettu koulutus, joka sisältäisi tottelevaisuuskoulutusta, ongelmanratkaisu-ohjeistusta sekä pentujen välistä leikkiä ja painia.

Älä usko kasvattajaasi joka käskee pysymään kotona ensimmäiset puoli vuotta. Osallistuminen pentukouluun ei edellytä rokotuksia.

Thompson et al. (2010) Training engagement and the development of behavior problems in the dog: a longitudinal study, Journal of veterinary behaviour 1.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?