Pessimistikoirat
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Jopa 50 % englantilaiskoirista kärsii yksinolo-ongelmista. Joidenkin omistajien mielestä koira ei ole ahdistunut yksinolleessaan, vaan voi oikeastaan hyvin. Osa omistajista hakee apua ongelmaan ja osa omistajista luopuu koirastaan ongelmien takia.

Koirien ahdistuneisuutta haluttiin tarkastella ja selvittää, onko koirilla mahdollisesti yksinoloahdistuksen taustalla muita mielialoja tai ennakkoasenteita, jotka voisivat heijastua koiraan yleisemminkin.

Koiria testattiin ruokakuppitestillä, ja huomattiin että niillä koirilla, joilla oli yksinolo-ongelmia, oli muita useammin negatiivinen asenne. Koirat, joilla oli yksinolo-ongelmia, juoksivat ruokakupille hitaammin kuin optimistikoirat.

Huomattiin, että koirissa kuten muissakin lajeissa esiintyy pessimistejä. Koiran pessimismi voi vaikuttaa sen yksinoloahdistukseen ja muihinkin asioihin sen elämässä.

Onko pessimismi sitten myötäsyntyistä, vai muodostuuko se kokemuksien perusteella. Se olisi mukava tietää.


Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?