Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Moni hevonen on yllättävän ja jopa häiritsevän innostunut makupaloista. Herkkujen avulla koulutu on tehokasta, mutta jatkuva taskuille ryysääminen käy hermoille. Herkkuja voi antaa turvallisesti, kun opettaa hevosen luopumaan.

Tässä videossa on kaksi kriteeriä; hevosen ilmeen pitää olla ystävällinen ja pään pitää osoittaa taskusta poispäin. Naksutin ei ole välttämätön, mutta jollakin merkillä oikea käytös kannattaa merkata.

Joskus herkkujen tuoma hyöty kaatuu niiden tarjoilun vaikeuteen. Koulutustilanteesta tulee hankala, jos hevosta pitää koko ajan hätistellä kauemmas taskulta. Siitä syystä se kannattaa kouluttaa siihen, että sen omilla teoilla on merkitystä.

Mitä kiltimmin hevonen odottaa herkkua, sitä enemmän se saa palkkioita. Alussa pienikin pään kääntä kannattaa palkita. Toistojen myötä turpa alkaa pysyä yhä kauempana taskusta – sen ei tarvitse ensin tulla taskulle voidakseen kääntää päätä pois.

Pieniä arkipäiväisiä asioita, joita voi harjoitella minuutin päivässä minkä tahansa hevosen kanssa.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

0 kommenttia kirjoitukseen “Pois taskuilta, kiitti

 • tammikuu 27, 2014 at 7:37 pm
  Permalink

  Tämäpä tuli hyvään saumaan! Ensimmäinen hevoseni on joko joskus opetettu luopumaan vai lieneekö luonnostaan kohtelias, joka tapauksessa kerrassaan ongelmaton ja herkuilla onkin opetettu nopeasti temppu jos toinen. Vaan Uusi Polle Nro 2, härregyyyyd! Pahaa aavistamatta tarjosin tervetuloporkkanan ja siitä lähtien on oltu taskulla ja hupulla ja saappalla ihan taukoamatta, hermot menee kohta kaikilta. Nyt siis opetellaan luopumaan, kiitos!

  Reply
  • helmikuu 11, 2014 at 5:49 pm
   Permalink

   Kiitos tosiaan vielä kerran tästä videosta ja muistutuksesta että ongelmiin on usein simppelit ratkaisut! Kuulun valitettavasti ryhmään “mielikuvituksettomat hevosenomistajat” ja jään usein jumittamaan ongelmiin toivoen että ne vain taianomaisesti poistuisivat… Tämä luopuminen meni perille viidessä minuutissa! Kahtena päivänä pidettiin pikasessio naksuttimella ja herkuilla, ja nyt hevonen odottaa kärsivällisesti turpa pois käännettynä ja ottaa makupalan kädestä rauhallisesti. Myös kaikki hamuilu ja etsiminen jäi pois, polle oppi myös nopeasti lukemaan minun käytöksestäni koska herkkuja yleensäkäan on tarjolla.

   Reply
   • helmikuu 13, 2014 at 10:26 am
    Permalink

    Hienoa! Kouluttaminen on joskus hyvin nopeaa, enemmän aikaa vie suunnittelu ja järkeily 🙂

    Reply

Mitä mielessä?