Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Tarhakaveri on tärkeä asia. Parasta olisi, jos hevonen saisi valita tarhakaverinsa itse. Kaverin hyvyyttä on onneksi helppo arvioida. Voit keskittyä kahteen asiaan, joita esiintyy vain hyvien kavereiden kesken. 1)  rapsuttelu ja 2) leikki.

Näillä harrastuksilla on palkitsevia aivokemiallisia ominaisuuksia ja ovat siksi tärkeä osa selviytymismekanismeja hevosporukassa.

Ota pieni riski näin kesällä ja kokeile löytäisikö sinunkin hevosesi kaverin. Varmista että tilaa on tarpeeksi ja tutustuta hevoset huolella toisiinsa. Joskus yllättävätkin parit löytävät toisensa, joten luovu ennakkoluuloistasi.

Joskus hämmentää hevosihmisten riskiajattelu. Se on hirveä riski kun kaksi hevosta tutustuu toisiinsa. Sitä taas ei nähdä riskiksi että hevonen seisoo kopissa ja kerää energiaa jota puretaan raipalla juoksuttamalla. Tai sitä, että hevosta lastataan puolen kylän ja erinaisten välineiden avulla traikkuun. (Vaikka tilastollisesti enemmän loukkaantumisia tapahtuu todennäköisesti jälkimmäisissä toimenpiteissä.)

VanDierendonck et al. 2012. Coping in groups of domestic horses – Review from a social and neurobiological perspective

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?