Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Pyöröaitaustyöskentely nähdään usein hevoslähtöisenä, luonnollisena ja väkivallattomana vaihtoehtona. Ala on guruuntunut, kilpaillaan siitä kuka saa hevosen nopeimmin satulaan.

To communicate with horses the way they communicate with each other.

Tutkijat vaihtoivat pyöröaitaukseen gurun tilalle kauko-ohjattavan leluauton. Leluautoa ohjaamalla he saivat aikaan samanlaisen join-upin kuin kuiskaajat.

Menetelmä perustuu paineen aiheuttamiseen ja oikea-aikaiseen myötäämiseen. Paineen hellittäminen on palkkio, ja kyseessä on samanlainen koulutustekniikka kuin mikä tahansa muukin – ihmisellä on rooli oikean palkitsemisajankohdan huomaamisessa.

Menetelmä siis saa aikaan samanlaisen reaktion kuin palkitseminen vaikka herkuilla. Jutun pointti onkin se, onko koulutuksessa tarpeellista aiheuttaa hevoselle edes pieniä pelkoreaktioita? Onko?

Our results indicate that because these methods rely on
fear and safety, the horse is forced to choose between being repeatedly frightened or remaining with the trainer. We question whether it is humane to rely on fear and its termination to train horses.

Cath Henshall

Lue lisää: http://www.brisbanetimes.com.au/environment/animals/science-takes-on-the-man-who-listens-to-horses-20120713-2219x.html

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?