Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Hei mä oon hurjapää ja mä lupaan laittaa sun hevosen satulaan minuutissa. Ja jos se poni on kovapäinen niin ei hätää, kaadetaan se. On tosi tehokasta! Kaataminen on just hyvä, murretaan sen ponin tahto niin se alkaa tehdä just niinku me halutaan. Tätä kaikkeehan mä teen vaan ponien parhaaksi. Koska just nää ponit on niitä poneja, mille mikään muu ei auta. Nää on niitä kaikkein vaikeimpia. Siis mä teen tätä kaatamisjuttua ponien hyvinvoinnin takia pelkästään. Tän kaatamisjutun jälkeen nää ponit voi elää, kun muuten nää ois jouduttu lopettaan.

pakkokeinoja

(en edes viitsi laittaa linkkiä tähän videoon, se löytyy hakusanalla: Yfirdýralæknir gagnrýnir tamningaaðferð)

Mikä yllättävintä, tällaisissa tilaisuuksissa yleisö istuu hiljaa tai taputtaa käsiään tippa linssissä. Ja vaikuttuu. Sama ilmiö kun supernannyssa, koirakarjunnassa, hevosjahtaamisessa tai muussa ihmekorjaamisessa. Joku supertaitava tyyppi tekee homman, korjaa ongelmat ja kaikki tämä vain muutamassa minuutissa. Ja tämä on vielä kuulemma eläimen parhaaksi, ihmeiden aika ei ole ohi. Olemme kulkeneet sumussa ja nyt vasta silmät avautuvat.

Se on kyllä hienoa huomata, että iso osa ihmisistä ei mene tähän tai muuhunkaan kelkkaan. Jossain on vielä maalaisjärkeä jäljellä. Moni tietää, että 45 minuutin ponin kaatelun jälkeen saattaa ilmetä joitakin muita ongelmia, joita ennen sessiota ei ollut olemassa. Moni tietää, että vaikka se supertaitava hurjapää laittaa sen elukan satulaan minuutissa, se ei välttämättä tarkoita, että itse voi tästä lähtien turvallisin mielin karauttaa kohti auringonlaskua vailla ongelman häivää.

Ja moni tietää senkin, että ei ole helppoa herätä seuraavana päivänä ja olla jämäkämpi ihminen, parempi johtaja, päättäväinen ja johdonmukainen eläinkäsittelijä. Toivoisin, että mahdollisimman moni asettuisi hetkeksi eläimen asemaan. Lisäksi toivoisin, että kukaan ei  tekisi tai antaisi tehdä eläimelleen sellaisia koulutuksellisia asioita, jotka itsestä tuntuvat yhtään pahalta. Siitäkin huolimatta, että nämä asiat olisivat jonkun toisen mielestä eläimen omaksi parhaaksi.

Joskus olen huomannut, että ihmeidentekijä todella rikkoo jotain. Pahimmassa tapauksessa useiden vuosien työn. Omistaja jää keräilemään palasia ja aloittaa alusta.

Ei rikota niitä vaan koulutetaan mieluummin.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

4 kommenttia kirjoitukseen “Riko se!

 • lokakuu 30, 2013 at 4:44 pm
  Permalink

  Itse en ainakaan löytänyt mitään videota tuolla hakusanalla, joten oli aika turhauttava postaus kun ei edes tiedä mistä tässä oikeastaan puhutaan. Hevosen kaatamisesta mutta joo, miksi, miten, milloin??? Vähän hämmennyin, eihän tässä oo päätä eikä häntää jos ei ole tuota videota katsonut.

  Reply
  • marraskuu 8, 2013 at 7:04 pm
   Permalink

   Sitä ahdistuksen määrää tuossa hevosessa! Olipa hirveää katsottavaa…

   Reply
 • joulukuu 10, 2013 at 8:15 pm
  Permalink

  Ajattelin kommentoida tuota sinun supernanny kommenttiasi jota aika halveksivaan sävyyn kommentoit. Supernanny eli Jo Frost opettaa vanhempia asettamaan lapsilleen rajoja. Näissä kriisiperheissä joissa Jo vierailee on vanhemmuus vanhemmilta kadonnut. Supernanny opettaa rajoja, rakkautta, sääntöjä ja toisten ihmisten kunnioittamista sekä myönteisen palautteen eheyttävää vaikutusta. Hän tekee hyvää työtä!
  Älä sinä arvostele muita tai kaivat itsellesi kuoppaa jalkojesi alta.

  Arvostan periaatteitasi. Ystäväni antoi linkin sivuillesi.
  Kunnioitetaampas nyt toinen toistamme. Me kaikki olemme epätäydellisiä eikä meistä kukaan ole täydellinen.

  Hyvää jatkoa.
  Seuraan blogiasi.

  Savonlinna

  Reply

Mitä mielessä?