Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Koirien TES tuntee saavutetut edut eikä niistä haluta luopua. Saavutettuja etuja ovat ruokarauha, sohvapaikka, sänkypaikka tai jokin muu tärkeä.

Ongelmia tulee, kun omistaja, kissa tai perheen toinen koira syystä tai toisesta haluaa kyseenalaistaa jonkin saavutetun edun. Tulee resurssiriita. Niin monen suhde särkyy kun koira saa ensimmäisen aidon luun ja isäntä tuumaa että kyllä sen pitää se antaa ottaa pois.

Varmasti pitääkin, mutta ei harjoittelematta. Voit opettaa koirasi toivomaan, että ottaisit sen luun tai rikkoisit sen ruokarauhan. Sen voi opettaa toivomaan että lapset kiskovat sitä hännästä sen syödessä. Vaan ei ilman treeniä. Saavutetusta edusta luopumisen tulee olla kannattavaa, kuten me kaikki tiedämme.

Koira on ruokailutavoiltaan opportunisti – se haluaa pitää kiinni siitä minkä on kerran löytänyt. Emme me omistajatkaan halua jakaa lottovoittojamme, paitsi jos niitä tulee viikottain. Koirillekin pätee sama: mitä arkisempaa, sitä vähäpätöisempää; mitä harvemmin tarjolla, sitä arvokkaampaa.

Jos haluat, että koirasi antaa luun pois, ota kaksi luuta sulamaan ja harjoittele vaihtareita.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Yksi kommentti “Saavutetut edut

  • syyskuu 14, 2012 at 7:52 am
    Permalink

    Sitten kun vielä syöttäisi jotain muuta kuin nappulaa. 🙂 Meillä hankala vaihe on ruoan laittaminen, toinen yrittää estää toista tulemasta lähelle rähisemällä ja se estetty kiljuu korkealta ja kovaa. Itse ruokailutilanne on ihan harmooninen, nämä äänitoosat pystyvät syömään kupit kiinni toisissaan. Yksittäin kun ovat, niin ärhentelijä makaa nätisti ja odottaa samoin kuin korkealta kiljuva. Resurssit resurssit, vielä kun keksisi, miten tähän vaikuttaa. Eristäminen aiheuttaa vain suurempaa huutamista.

    Reply

Mitä mielessä?