Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Hevonen hyväksyy kaikki käytettävät varusteet, eikä niiden pukeminen tai niiden kanssa liikkuminen aiheuta jännitystä: – levottomuus seistä paikoillaan, kuopiminen, hännän huiskuttelu, luimiminen, hampaiden narskuttelu, suun aukominen, kuolaimen lonksuttelu jne.

Tunne Hevonen-blogikirjoitus innosti hieman jatkamaan tätä ideaa.
Kuvittele, että olet osallistumassa naisten kympille. Olet treenannut kotona metsissä, ja tiedät jaksavasi löntystää kymmenen kilometriä. Aamulla pakkaat tavarata ja hyppäät kaukojunaan. Stressaat koko matkan, miten löydät rautatieasemalta lähtöpaikalle. Pääset viime tipassa paikalle, ja vaihdat lenkkivaatteet päälle. Huomaat, että uudet housut eivät pysy ylhäällä. Lisäksi huomaat, että toinen lenkkari puristaa ja toisessa on pohja irtoamassa. Virität juomavyön ja huomaat, että se haittaa menoa – hölskyy ja kiristää. Juoksun alettua havaitset, ettet pidä lainkaan ihmismassoista tai kovalla alustalla juoksemisesta, eikä reitti ole ollenkaan tuttu. Mitä veikkaat, miten onnistunut päivästä tulee?
Monesti kuulee, että se on sitten tosi kiltti, kun vaan selkään pääsee. Tai että se on ihan kiva ratsastaa mutta karsinassa aivan hullu. Olen Minnan kanssa samaa mieltä siitä, että hevosen pitäisi hyväksyä kaikki varusteet ja lisäksi kaikki muut ratsastusta ennakoivat toimenpiteet, ennen kuin sillä ratsastetaan. Hyväksyminen ei ole sama asia kuin se, että toimenpiteet pystytään tekemään ilman välitöntä hengenvaaraa, vaan hyväksyminen on sitä, että hevonen mielellään antaa kyseiset toimet tehdä.
Uusiin asioihin pitäisi opetellä tutussa paikassa ja uusissa paikoissa pitäisi pitäytyä tutuissa asioissa. Jos se ei anna tehdä ratsastusta ennakoivia asioita, kannattaa niitä harjoitella ennen kuin hyppää seuraavaan vaiheeseen, koska hevosen käytöstä ja asennetta on mahdollista muuttaa.
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?