Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Mistä tietää että hevonen on tyytyväinen?
Yksi hyvä merkki on seisaalla nukkuminen, joka kertoo siitä, että hevonen on tyytyväinen syömäänsä ruokamäärään. Olen itse ajatellut aiemmin, että se on kotiutumisen merkki, jos hevonen uskaltaa nukkua pitkin pituuttaan enkä ole sen kummemmin seisaalla nukkumista pohtinut.
Mitä kauemmin hevonen käyttää aikaa syömiseen, sitä vähemmän sillä jää aikaa stressaavaan toimintaan ja sitä tyytyväisempi se on. Olisi hyvä, että erilaisia slow feedereitä kehitettäisiin enemmän, jotta syömiseen käytettävää aikaa pystyttäisiin lisäämään lisäämättä korsirehun määrää ja turhaa ylipainoa.
Hyvistä olosuhteista hevonen palkitsee meidät nukkumalla seisaallaan.
Applied Animal Behaviour Science, 2007.
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

3 kommenttia kirjoitukseen “Seisaallaan nukkuminen on hyvä asia!

 • 4.10.2012 at 18:02
  Permalink

  Ymmärrän, että kun hevonen on seisaallaan ja nukkuu/torkkuu, eikä sählää stressaantuneena, se nukkuminen on hyvä merkki. Mutta kyllä minusta maassa pitkin pituuttaan nukkuminen on edelleen sitä oikeaa nukkumista. Esim. syvemmän unen ja lihasten rentoutumisen takia.

  Reply
 • 4.10.2012 at 19:43
  Permalink

  Meillä ainakin nuoret hevoset makaa pitkin pituuttaan, kun vanhempi ruuna torkkuu seisaallaan vieressä.

  Reply

Mitä mielessä?