Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Moni ajattelee, ettei koiraa pienempiä eläimiä edes kannata yrittää kouluttaa. Varsinkin kanien, marsujen ja muiden pienten lemmikkien kohdalla toivoisi enemmän järkevää ja tavoitteellista ruokintaa ja systemaattista siedättämistä käsittelyyn.

Usein ruoka tarjoillaan sievästi kupista ja sitten erikseen totutetaan eläimiä käsittelyyn. Tulokset voivat jäädä laihoiksi, kun käsittelyyn ei yhdistetä vastaehdollistamista, eli ruokintaa.

Toivoisin pieneläimillä luovuttavan ruokakupeista kokonaan. Osa ruuasta voisi tulla käsittelyn yhteydessä ja osa virikeleluista tai piilotettuna. Molemmat tavat ruokkia parantavat häkissä asuvan eläimen hyvinvointia.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?