Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kuvittele mielessäsi pitbull, dogo argentino, amerikanakita, bullterrieri, staffi.. Kuvittele sitten mielessäsi omistaja.

Vaikkei yleistäminen ole kovin fiksua, se vain on niin, että tietyntyyppiset ihmiset ottavat tietyntyyppisiä koiria. Joissakin maissa ilmiö on mennyt hyvin pitkälle; kaikilla Lontoon nuorillamiehillä täytyy olla staffi ja näitä koiria käytetään joskus hyvin julmaan toimintaan. Toisaalta taas pikkukoiria sullotaan käsilaukkuihin eikä niiden anneta kävellä itse lainkaan – ei tämäkään koiralle kiva.

Koiria hankitaan statuksen vuoksi. Niin on ollut aina, eikä mielestäni statuskoiran pitäminen ole yhtään huono asia. Kunhan noudatetaan lakia, eli ei käytetä koiria aseina, ei uhkailla naapureita, ei järjestetä koiratappeluita, ei käytetä koulutuksessa väkivaltaa ja huolehditaan eläimen hyvinvoinnista. Ei isolla autolla ajaminenkaan ole huono asia, kunhan ei aja kenenkään päälle.

Joissakin maissa on kiellettyjen rotujen listoja, joilla on tarkoitus vähentää koirien aiheuttamia vahinkoja. Minusta rotujen kieltäminen ei ole ratkaisu. Paljon enemmän saavutetaan kouluttamalla omistajia kouluttamaan koiriaan yhteiskuntakelpoisiksi.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?