Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Mitä Catwalkin kanssa tapahtui? Asia on jo hiukan vanha, mutta puidaan silti.

Kun guru tulee maahan, ihmiset odottavat ihmeitä. Aina ei kaikki mene kuitenkaan suunnitelmien mukaan eikä pikaratkaisua sittenkään löydy.

Paineet ovat suuret ja moni guru painottaakin metodinsa nopeutta ja tehokkuutta – hevosen on muututtava heti. Kouluttajat kilpailevat siitä, kuka saa nopeimmin hevosen hyväksymään satulan. Koulutus on näytöstynyt.

Näytösluontoinen eläinkoulutus ei ole eläimen kannalta paras mahdollinen tilanne. Näytös venyy tarpeettoman pitkäksi, paikka on vieras, häiriötä on paljon ja tehdään liikaa. Hyvä koulutussessio on lyhyt ja eläin pysyy rentona.

Mutta kuka saa rahoilleen vastinetta jos koulutusdemo kestää kaksi minuuttia? Eniten taitoa vaatii oikein ajoitettu lopettaminen.

Tilaisuudesta löytyy kolme videota; ParelliTuben versio, katsojan versio ja kolmanneksi ParelliTuben lataama avoin kirje.

http://www.youtube.com/watch?v=8j25pS6ixWk

http://www.youtube.com/watch?v=5gf7w_1ifus

http://www.youtube.com/watch?v=SzOqBZRjYoY

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Yksi kommentti “Taitoa on lopettaa

 • 23.8.2012 at 13:41
  Permalink

  Olen miettinyt samaa asiaa paljon tässä lähiaikoina. Varsinkin kun olin erään “kuuluisan hevosenkouluttajan kurssilla tuossa pari viikkoa sitten ja olimme metodien kanssa ihan eri sivuilla.

  Ovatko ne nopeat tulokset todella niin tärkeitä, että tarkoitus pyhittää keinot? Tätä olen miettinyt enemmän ja vähemmän jo pidemmän aikaa.

  En tiedä kuka ylipäänsä sai joskus päähänsä, että pikakoulutus hevosen kanssa on se oikea ratkaisu tai että negatiivinen vahvistaminen on se millä hevonen saadaan toimimaan?

  Huomaan nykyään olevani monesta asiasta niin eri mieltä, kuin monet tämän alan “gurut”.
  Näissä näytöstilaisuuksissa kun ei yleens lopeteta ennen kuin haluttu tulos on saavutettu, tavalla tai toisella.

  Reply

Mitä mielessä?