Tee kuten minä teen-koulutus tehokasta
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Varoitus kaikki operantit sheippaajat! Tee kuten minä teen-koulutus on nopeampaa kuin sheippaaminen.

Laatikoiden avaaminen ja sulkeminen, valojen laittaminen päälle ja pois tai esineiden poimiminen kannattaakin kouluttaa koiralle matkimiseen perustuen. Tee kuten minä teen-koulutetut koirat päihittivät sheipatut koirat vaikeissa tehtävissä ja kahden tehtävän yhdistelmissä.

Tutkimuksessa koirille koulutettiin yksinkertaisia tehtäviä kellonsoittamisesta pullon kääntämiseen. Lisäksi koulutettiin monimutkaisempia tehtäviä ja tehtäväketjuja, joissa koiran piti kiivetä tuolille ylettääkseen soittaa kelloa, avata ja sulkea laatikoita ja kaappeja ja ottaa tavaroita kaapeista.

Eli sosiaalisen oppimisen muoto voi olla jopa tehokkaampi tapa kouluttaa tiettyjä asioita, joihin liittyy kohteita tai useampia käytöksiä kuin perussheippaaminen eli se paljon puhuttu operantti kouluttaminen.

Suosittelen kokeilemaan! Voit aloittaa joillakin tempuilla, jotka koira jo hyvin osaa. Ole koiran kanssa kasvokkain, pyysä koiraa odottamaan, näytä käytös itse, palaa paikallesi ja anna vihje “tee” ja anna myös käytöksen oikea vihje. Koiran pitäisi nyt tehdä tämä jo osaamansa temppu, josta voit koiran palkita. Kun koira oppii oppimaan mallia katsomalla, voit opettaa menetelmällä muitakin asioita. Fiksua!

Should old dog trainers learn new tricks? The efficiency of the Do as I do method and shaping/clicker training method to train dogs

 

 

 

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini josta löydät lisää ohjeita kuinka se tapahtuu!

Mitä mielessä?