Tulisielut lenkillä ja harrastuksissa

Tulisieluinen koira kiihtyy nopeasti ja saattaa reagoida herkästi ympäristön tapahtumiin. Kiihtyminen sinänsä ei ole ongelma, vaan kiihtymisen taustalla oleva tunnetila on ”ongelma”, josta kiihtyminen on seurausta eli oire. Koira voi kiihtyä monesta eri syystä, eli kiihtymisen taustalla voi olla esimerkiksi jokin näistä tunteista:

  • Toiveikkuus
  • Mielihyvä
  • Helpotus
  • Turhautuminen
  • Pelko
  • Ahdistus

Olisi tärkeää tunnistaa tunne kiihtymisen taustalla, koska sitä kautta pääsee kiinni toiminnan syihin ja kiihtymystä voi paremmin hallita, kun syy sen taustalla on selvillä.

Esimerkiksi turhautuneen koiran kouluttaminen on huomattavan erilaista verrattuna pelokkaan koiran kouluttamiseen – pelokkaan koiran kanssa keskitytään lisäämään turvallisuudentunnetta ja turhautuvan koiran kanssa keskeistä on löytää ja käyttää erilaisia palkkioita tehokkaasti

Tällä luennolle keskitytään kiihtymiseen ja sen eri syihin. Saat luennolta vinkit tunnetilan tunnistamiseen ja lisäksi saat käytännön toimintavinkkejä kiihtymistilanteisiin. Palautuminen on erityisen tärkeä asia kiihtyvälle koiralle, ja sitä käsitellään myös luennon aikana!


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä pääset katsomaan tämän puolentoista tunnin luennon.

VIP-jäsenenä pääset kuuntelemaan vuoden ajan myös kaikki podcastit ja luennot, näet kaikki treenivideot, saat ilmaisen puhelinneuvonnan ja pääset suljettuun fb-ryhmään!

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?