Turhautuvan koiran aktivointi

Herkästi turhautuva koira voi olla äänekäs, innokas, raisu ja sinnikäs. Turhautuminen kertoo koiran suuresta motivaatiosta, ja se on aina hyvä ominaisuus. Turhautuva koira myös osaa ja uskaltaa ilmentää tunnettaan, yleensä omistajalleen – kaikesta ärsyttävyydestään huolimatta tämä on iso tekijä koiran ja omistajan suhteessa.

Miten koira ilmentää turhautumistaan?

Koira voi purkaa turhautumistaan esimerkiksi hihnaan, koirakaveriin, omistajaan tai koko maailmalle. Joskus tuntuu, että koiralla keittää yli pienimmästäkin seikasta ja pienikin poikkeama normaalissa rutiinissa saa koiran kiehumaan. Jokaisella koiralla on oma tyylinsä purkaa turhautumistaan, ja mielestäni ensisijaista on se, että koiralla on mahdollisuus tähän. Jos nimittäin purkaus estetään, kuvitellaan nyt vaikka että koiran tapa purra hihnaa estetään kurittamalla koiraa, se ei poista tunnetta hihnan puremisen taustalla. Koira siis edelleen haluaisi purra hihnaa, mutta nyt se sitten pelkää taluttajaa niin paljon, ettei voi purkaa turhautumistaan hihnaan. Alkuperäisen ongelman eli turhautumisen lisäksi kuvioissa on toinen ongelma, eli taluttajan pelko.

Miten turhautuvalle koiralle voi opettaa pettymyksensietoa?

Turhautumisessa on kyse pettymyksestä, eli koira haluaisi tehdä jotain, mutta jokin ulkoinen tai sisäinen tekijä estää sitä tekemästä tai saamasta halutun asian. Tämä pettymys nostattaa kierroksia, eli koira pettyy. Pettymykset kuuluvat elämään, mutta koira ei sitä ymmärrä. Toisaalta huono kyky kestää pettymyksiä on hyvä asia, koska se kertoo koiran itseluottamuksesta ja motivaatiosta. Toisaalta se on huono juttu, koska koira voi jäädä pahasti kiinni pettymyksiin. Turhautuvalle koiralle voisi olla apua siitä, että sitä valmisteltaisi pettymyksiin kivalla tavalla. Tässä koiran aktivointi eli niin kutsutut virikkeet tulevat apuun.

Turhautuvaa koiraa voi erilaisten virikkeiden avulla valmentaa kestämään pettymyksiä paremmin ja toisaalta koiran heikkoja puolia voi virikkeiden avulla vahvistaa.

 


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä pääset mukaan kysy & vastaa-zoomiiin ja kuulet jälkikäteen tallenteen, jossa keskustellaan turhautuville koirille sopivien virikkeiden valinnasta ja toteutuksesta sekä siitä, miten koiraa voi valmentaa esimerkiksi kohti palkattomuutta konseptina. Puhutaan lisäksi siitä, mikä on ohjaajan rooli koiran itsehillinnän kehittämisessä.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?