Tyytyväinen hevonen – palkkamerkit ratsain

Onko tavoitteesi se, että pystyt käyttämään palkkioita myös ratsain ja ilman avustajaa? Haluatko että hevonen alkaa aktiivisesti liikkua eteenpäin sen sijaan, että se liimautuu jokaiseen ohikulkijaan namin toivossa? Luodaksesi järkevän systeemin, täytyy aloittaa perusteista.

Miksi palkita hevosta ratsain?

Haluatko vain joskus syöttää hevosta selästä? Sitä varten ei tarvitse opettaa mitään ihmeellistä. Haluatko käyttää tuplavahvistetta, eli lisätä porkkanan bonukseksi paineen myötäämiselle? Sekään ei välttämättä edellytä toimenpiteitä.

Jos sen sijaan haluat, että hevonen alkaisi tarjota jotain muutakin satulan alla kuin jumittamista ja ylöspäin kurkottelua tai ihmisten kannoilla kulkemista, tarvitset mielestäni ainakin kaksi palkkamerkkiä.

Mieti hevosen näkökulma

Mikäli harjoittelet paljon asioita maasta, kaikki voi toimia loistavasti ja homma rullaa. Hevosen näkökulmasta suuri ero maasta ja selästä tekemiseen on ihmisen sijainti. Maassa olevasta ihmisestä muodostuu usein turva-ankkuri ja namien saanti yhdistyy vahvasti tähän henkilöön. Jo maasta voit alkaa valmistella hevosta erilaiseen palkkaamiseen.

Mieti toteutus

Mitä täytyy tapahtua, jotta selästä palkkaaminen on mahdollista? Hevosen täytyy voida kääntää ja nostaa päätään tavoittaakseen ratsastajan ojentaman palkkion. Tämä voi muodostua ongelmaksi, jos olet aina toimittanut namin passiivisen hevosen suuhun. Tässä kohtaa hevosen täytyisikin osata tavoitella namia.

Toinen asia, jota kannattaa miettiä, on vapauttava palkka. Siinäkin hevosen täytyisi osata itse mennä palkalle merkin saatuaan. Mikäli kaikki maasta tekeminen on perustunut pysähtyneen hevosen palkkaamiseen, tämä voi olla selästä ongelma.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet videon jossa käyn läpi kaksi palkkamerkkiä, joilla pääset ratsastuksessa alkuun.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!