Tyytyväinen kissa – opeta hauskoja temppuja!

kissa oppii helposti ylävitosen

Temppujen opettelu on hauskaa ja kehittävää

Kissan koulutuksesta on sen hyvinvoinnin kannalta sille huomattavan paljon hyötyä! Koulutettavien asioiden ei tarvitse välttämättä olla mitään todella tärkeitä taitoja, vaan esimerkiksi temppujen tekeminen on erinomainen tapa aloittaa kouluttaminen. Uusien asioiden harjoittelu toimii kissalle sekä aktivointina että virikkeenä, kun se pääsee käyttämään päätään monella eri tavalla. Lähinnä kotona oleilevan kissan ongelmanratkaisukyky ei muutoin pääse juuri kehittymään, sen jäädessä vähälle käytölle.

Motivaatio kuntoon

Ennen kuin kissan koulutuksen voi aloittaa, täytyy kissan motivaation olla kunnossa! Hyvän motivaation tunnistat siitä, että kissa tavoittelee jotakin mitä sinulla on. Ilman motivaatiota koulutus ei onnistu. Hyvän motivaation kehittymistä voit edesauttaa huomioimalla kissan ruokinta-ajat suhteessa koulutushetkiin, eli koulutusta ei aloitettaisi täydellä vatsalla. Luonnollisestikin myös palkkana käytetyn ruuan valinta korreloi suoraan kissan oppimisintoon!
Itse käytän usein kuivanappuloita palkkoina, koska kissani eivät niitä juurikaan muutoin syö ja siksi ne maistuvat niille erittäin hyvin. Myös esimerkiksi pienet keitetyt kananpalat, katkaravut tai raaka/keitetty liha sopivat palkaksi. Namien valinnassa kannattaa huomioida myös niiden terveellisyys – tämä seikka on yhteydessä siihen, kuinka usein kissaasi koulutat. Ennen kuin aloitat ruokapalkan käytön, testaa sen maistuvuus ja mieti myös mahdolliset häiriöt – kissan voi olla vaikea keskittyä uusiin asioihin keskellä kodin muita tapahtumia. Kun kissasi on jo oppinut oppimaan, se häiriönsieto todennäköisesti kasvaa. Myöhemmin voit myös käyttää leikkiä palkitsemiseen. Se ei kuitenkaan alkeisharjoittelussa ole kovinkaan hyvä palkinto, sillä tällöin palkkaustiheys jää yleensä liian harvaksi kun leikkimiseen kuluu aikaa.

Aloita helposta!

Mieti etukäteen jokin hyvin yksinkertainen taito mistä aloitat. Tällainen taito voisi olla esimerkiksi sormikohde, eli sormeen koskettaminen nenällä. Tämän kissa tekee yleensä ihan sattumalta kun sormea sille tarjotaan ja tällöin saat käytöksen poimittua käyttämällä palkkiomerkkiä (jokin sana tai ääni kuten vaikka naksutin) ja heti perään palkitsemalla kissan. On hyvä tavoitella aluksi vain yhden asian oppimista kerrallaan. Monen asian harjoittelu sekaisin on yleensä hidasta ja kissan oppimisen kannalta liian sekavaa, jonka seurauksena sen motivaatiokin voi kärsiä.

Jo muutaman minuutin treenihetkellä voi saada aikaiseksi saman, kuin mitä tunnin ulkoilulla. Joten vaikka kissan omistajana et kokisikaan että lemmikin pitäisi osata jokin tietty taito, kannattaa koulutuksen tarjoamat mahdollisuudet ehdottomasti hyödyntää!


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

Jatka lukemista liittymällä VIP-jäseneksi ja pääset samalla katsomaan tunin luennon siitä, miten kissan kanssa pääsee koulutuksessa alkuun!

VIP-jäsenenä saat myös ilmaisen puhelinneuvonnan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja näet kaikki aiemmin julkaistut ja tulevat materiaalit vuoden ajan!

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?