Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kävin tutustumassa dogstrustin toimintaan Lontoossa. Uudelleenkotouttamiskeskus on kuulemma alueen parhaita, mutta silti se suomalaisen maalaisen silmään näytti varsin karulta ympäristöltä.

Koiria oli kuutisenkymmentä. Kaikki olivat kenneleissä, joissa osassa oli pieni ulkotarha. Koirien vaihtuvuus on nopeaa, mutta silti joukossa on aina niitä, jotka eivät useista yrityksistä huolimatta löydä uutta kotia. Jotkut olivat olleet keskuksessa vuosia; niillä oli pahoja aggressiivisuusongelmia.

Dogstrustilla on periaate, jonka mukaan he eivät lopeta terveitä koira. En ole aivan varma tämän periaatteen hyvyydestä. Toisaalta se laskee omistajien kynnystä viedä koira keskukseen – voi ajatella että se todennäköisesti saa hyvän kodin. Toisaalta periaate ei välttämättä takaa koirien hyvinvointia. En voisi yhden käynnin jälkeen kuvitella mitään stressaavampaa paikkaa kuin uudelleenkotouttamiskeskus. Voin kuvitella että se on sitä myös monille koira-asukkaille. Ne eivät osaa olla kiitollisia siitä että niiden henki säästettiin.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?