Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Miten uusi ja vanha kissa saadaan hyvän yhteiselon alkuun?

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

0 kommenttia kirjoitukseen “Uusi ja vanha kissa

 • elokuu 20, 2015 at 6:13 pm
  Permalink

  Hei, entä jos kotona on leikattu tyttökissa ja kotiin otetaan kaksi leikattua poikakissaa jotka ennestään tuntevat toisensa. Ja ongelmaksi tuleekin se että pojilla tulee riitaa keskenään vaikka ovat aina ennen eläneet sovussa. Neuvoja? Vinkkejä?

  Reply
  • elokuu 20, 2015 at 8:55 pm
   Permalink

   Hankala tilanne, josta ei selviä muuten kuin kokeilemalla eri asioita. Positiivinen vuorovaikutus ainakin kannattaa pitää kuvioissa ja yrittää löytää ne keinot, joilla sopu saadaan syntymään.

   Reply
 • elokuu 20, 2015 at 8:50 pm
  Permalink

  Miksi edes pitäisi välttämättä ottaa kotiinsa useampi kissa..? Kissat eivät ole laumaeläimiä, joten useimmiten ei-sukua keskenään ja kaiken lisäksi eri aikaan otetut kissat oppivat korkeintaan sietämään toisiaan.

  Reply
  • elokuu 20, 2015 at 8:53 pm
   Permalink

   Niistä voi tulla myös tosi hyvät kaverit. Kissat voivat elää myös yhdyskunnissa sovussa keskenään, mutta vain kissayksilöä seuraamalla voi havaita sen mieltymykset. Jos kissa on paljon yksinään, voi kaveri olla monissa tapauksissa hyväkin asia 🙂

   Reply
   • elokuu 29, 2015 at 9:05 am
    Permalink

    Tässä on juuri se, että kissaa on tulkittava. 🙂 Minä voin jo esimerkiksi heti sanoa, että siitä ei varmaan tulisi mitään, jos yrittäisin totuttaa kissaani toiseen kissaan. Se on elänyt jo 8 vuotta meillä yksinään; ottaa reviirinsä tosissaan, suhtautuu vihaisesti muihin kissoihin ja ressaantuu heti, kun naapurustoon on tullut uusi kissa. Pentuna se oli hyvissä väleissä naapurin kissojen kanssa ja käytin sitä usein naapurissa leikkimässä. Vanhemmiten suhtautuminen on muuttunut.

    Reply

Mitä mielessä?