Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Ratsastus on tutkitusti vaarallisempaa kuin moottoripyöräily, autourheilu, jalkapallo tai hiihto.Yhtä vaarallista on hevosen taluttaminen, hoitaminen ja muu käsittely, tämän totesi liki 300 ensiaputapausta läpikäynyt tutkimus.

Yleisintä oli selästä suistuminen tai potkaistuksi tuleminen. Yleisimmät vammat olivat murtumia tai päävammoja (liki kolmannes). Ratsastajien vammat kohdistuivat yleisimmin rintaan tai alaraajoihin kun taas muissa tilanteissa vammat kohdistuivat yleisimmin kasvoihin tai vatsaan. Päävammat olivat yhtä yleisiä molemmilla ryhmillä.

Toisessa tutkimuksessa otettiin kymmenen vuoden jakso, liki 8000 hevostapaturmaan joutunutta potilasta. Näiden keskuudessa rintaan kohdistuneita vammoja oli yli puolet ja päävammoja liki puolet. Kyselytutkimus osoitti, että sekä ratsastajat että hevoset olivat hyvin koulutettuja, kuitenkin liki puolet ratsastajista ajatteli jälkeenpäin, että onnettomuus olisi ollut estettävissä.

Englannissa tehdyn tutkimuksen mukaan kasvomurtumat olivat yleisimpiä hevosen käsittelyn aikana. Vakavia kasvomurtumia saaneista kaikki olivat kokeneita ratsastajia, jotka eivät käyttäneet turvaliivia tai kypärää käsitellessään hevosia.

Hevosen käsittelyyn ja ratsastukseen kuuluvat olennaisesti turvakengät, käsineet ja asianmukainen kypärä.

Tule mukaan suureen kypäräiltaan Espooseen!

Lue lisää:

http://www.medscape.com/viewarticle/432438_4

http://www.thehorse.com/articles/29408/horse-related-injuries-among-humans-evaluated

 

  • Carmichael et al., 2014. 
  • Ball et al., 2006.
  • Molloy et al., 2006.

 

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?