Miksiköhän koirille ei ole yhtä paljon ns. suoritusta parantavia apuvälineitä kuin hevosille? Koirathan yleensä teutaroivat hihnassa miten sattuu, eivät ole oikeissa asennoissa silloin kun pitäisi olla ja katselevat aina johonkin muualle kuin mihin pitäisi. Ja valikoima rajoittuu silti curccareihin, cuonocoppiin ja ericoisvaljaisiin. Ihme ettei edes piiskaa ole hyödynnetty koirapuolella, kun se hevosihmisille on niinkin tärkeä ”merkinantoväline”. Toki koirapuolelta on mainittava vesiterapia, alumiinipurkitus, ilmanpaine- ym. pannat.

Koirille voisi kehittää silmälaput, jotta ne eivät näkisi muualle kuin haluttuun suuntaan. Lisäksi jonkinlaiset apuaisat tai jopa potkuaisat olisivat paikallaan, jotta vaikkapa seuraaminen saataisiin suoraksi. Korvapallot olisivat ihan ehdottomat, saisi luoksetuloon sitä kuuluisaa lisämotivaatiota kun vetäisi pallot irti loppumetreillä. Tai koiraahan ei tarvitsisi siedättää mihinkään kun käyttäisi korvapalloja aina lenkillä.

Entäs koirien sekki tai gogue, gramaanit tai martingaalit? Eikö olisi tarkoituksenmukaista jos me, jotka paremmin asian tiedämme, voisimme päättää millä korkeudella koira kuonoaan kannattelee? Joskus voisi säätää kuonon yläasentoon vauhdikkaammille lenkeille ja ala-asentoon muuten vain naapureiden iloksi.

Pientä valjastuskatosta olen suunnitellut jo pidemmän aikaa. Koiran saisi molemmilta puolilta ketjuilla kiinni. Siinä voisi turvallisesti pestä ja kuivata jalat lenkin jälkeen ja letkuttaa muutenkin. Ja lenkille lähtiessä voisi itse olla valmiina ohjaksissa kun toinen irrottaisi ketjut.

Miksiköhän koirat oppivat asioita, hevosille asioita vain aiheutetaan.

2 kommenttia kirjoitukseen “Välinemarkkinat

• syyskuu 5, 2012 at 8:24 am

Ihan hauska kärjistys ja ajatuksenherättäjä. Lähtökohdat on kuitenkin aivan erit, kun ollaan tekemisissä 500kg pakoeläimen kanssa, kuin kymmenen kertaa pienemmän koiran kanssa.

• syyskuu 5, 2012 at 8:34 am

Jep. Toisaalta aina väitetään, ettei hevosen kanssa pärjää voimalla vaan taidolla. Koirakin saa tosi ikävää jälkeä aikaan, puhumattakaan kissasta 🙂

Kaikki eläimet ovat vaarallisia.