Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Omistan noin 2,5 vuotisen  sekarotuisen uroksen joka on ollut minulla n vuoden ikäisestä. En tiedä miten koiraa on kohdeltu ennen minulle tuloa, mutta nyt on tullut ongemaksi ihmisten kohtaaminen. Koira käy haistelemassa ihmistä mutta jos sitä yrittää koskea tai paijata se murahtaa ja puree käteen, jos ei kosketa vaan antaa  koiran rauhassa haistella, se joko tervehtii iloisesti (yleensä miehiä) tai väistää ja perääntyy(naiset)  mikä vikana?Minullaolon aikana sitä ei kukaan ole kiusannut tai satuttanut.  Koira on myös melkonen remmirähjä eikä siedä muita uroksia . Kotona omalle väelle tosi kiltti.

Kuvailemasi käytös on tyypillistä aroille koirille. Voit harjoittaa sitä sietämään kosketusta niin, että kun ihminen lähestyy, annat herkkuja ja kun ihminen menee kauemmas, lopetat herkkujen antamisen. Useiden toistojen jälkeen koiran mielikuva lähestyvästä ja koskettavasta ihmisestä muuttuu positiiviseksi. Arkojen koirien kanssa kannattaa toimia niin, ettei yritäkään väkisin koskettaa ja palkitsee koiraa jos se uskaltaa itse tutustua.
Tässä hyvä esimerkki vastaehdollistamisesta käytännössä.
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?