Tyytyväinen jälkikoira 1: ilmaisu, motivaatio ja jäljen pohjataidot

Haluatko rakentaa mahdollisimman hyvät pohjat omalle jälkikoirallesi?

Mietitkö, miten koiran voisi opettaa jäljestämään? Tai oletko joskus jo aloittanut jälkiharrastuksen, mutta se on tyssännyt työlääseen namien kylvämiseen pellolla tai metsässä kyykkien? Ehkä nakinpalat maistuivat paremmin muurahaisille ja ketuille kuin sinun koirallesi? Tai ehkä oletkin harrastaja, mutta roikut tuskaisena painona liinan päässä, kun jälkikoirasi kaahottaa yli esineistä tai kepeistä? Tai ajattelet, etteivät jälkihommat ole ajankohtaisia nyt, kun on talvi?

Koiran kouluttaminen aidosti motivoituneeksi, mutta tarkaksi ja harmoniseksi jäljestäjäksi on mahdollista, kun perusta rakennetaan (tai korjataan) oikein. Jäljestämisen opettaminen onnistuu tarvittaessa myös ilman askelista löytyvää ruokaa, ja myös talvella! Lisäksi on olemassa runsaasti ilmaisu- ja nenänkäyttöharjoituksia, jotka voit helposti tehdä myös sisätiloissa, hallilla tai vaikka kotosalla!

Tyytyväinen jälkikoira 1 -kurssi lähtee liikkeelle aivan alusta: vahvan ilmaisun rakentamisesta, jäljestämisen pohjataidoista ja nenänkäytön motivaation liekin sytyttämisestä! (Varsinaisiin jäljestämisharjoituksiin edetään kurssilla Tyytyväinen jälkikoira 2.)

Perusteet ja pohjataidot ovat periaatteessa kaikille samat, mutta joustavasti: aina kun suinkin on mahdollista, kurssimateriaalien harjoituksissa
– annetaan erilaisille koirapersoonille ja koiranohjaajille sopivia vaihtoehtoisia toteutustapoja sekä
– huomioidaan eri jälkilajien vaatimukset

Kurssilta saat vinkkejä myös harrastuskoiran tärkeiden tukitaitojen rakentamiseen, kuten odotteluun, siirtymiin ja koiralähtöiseen harjoittelutapaan.

Kurssi sopii
– sinulle, jonka tavoitteena on koiran kouluttaminen palveluskoirien jälkikokeisiin (PAJÄ, PAEJ, PAEK, PASU)
– sinulle, joka tähtäät pelastuskoiratoimintaan
– sinulle, joka jo ohjaat palvelus- tai pelastuskoiraa, mutta haluat palata kouluttamaan sille perusteet aiempaa huolellisemmin
– sinulle, jota kiehtoo positiiviseen vahvistamiseen perustuva koiran kouluttaminen ja aktivointi itsessään, ilman koetavoitteita

Tällä kurssilla saat 5 materiaalipakettia, joista jokainen luotsaa sinua ja koiraasi eteenpäin sopivin ja järjestelmällisin askelin! Edistyt koko ajan kahdella rinnakkaisella polulla:
– vahvan ja luotettavan esineilmaisun rakentaminen
– nenänkäytön ja jäljestämisen pohjataitojen rakentaminen
– Teknisten taitojen lisäksi molemmilla poluilla keskiössä on koiran aito motivaatio: huolehditaan siitä, että harrastuksesta tulee yksi koirasi suosikkipuuhista!

Uutta materiaalia saat kahden viikon välein, mutta halutessasi voit edetä myös omaan, rauhallisempaan tahtiin, sillä materiaali jää toistaiseksi käyttöösi.

Kouluttajina kurssilla ovat Katja Kontu / Tikkujuttu ja Jaana Pohjola / eläinkoulutusblogi.

Katja on hakenut oppia useilta jälkiharrastajilta ja viime vuosina erityisesti eri viranomaistahoilta, virkakoiranohjaajilta ja alan tutkimukseen käytännön työnsä pohjaavilta ammattikouluttajilta Suomessa ja ulkomailla. Opiskelun ja käytännön kokemuksen myötä oma jälkikoiran koulutussysteemi syvenee ja siihen liittyvä työkalupakki monipuolistuu koko ajan! Katjan livekoulutuksista ovat hyötyneet lukuisat asiakaskoirakot, jotka edustavat kaikkia jäljestämisen ja nenänkäytön koelajeja.

Jaana toimii koti- ja harrastuskoirien käyttäytymisongelmien parissa ja hänen vahvuutensa liittyvät koiran psyykkiseen palautumiseen, ns. Vaikeasti motivoitavien koirien motivoimiseen sekä siihen kaikkeen muuhun varsinaisen suorituksen ympärillä. Jaanalla on taatusti erilaista näkökulmaa haastetilanteisiin, koska hän tulee kokonaan lajiharrastusten ulkopuolelta.

Kurssi alkaa jälleen syksyllä! Pysy kuulolla 🙂

Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Osta verkkokurssi nähdäksesi piilotetun sisällön.