Tyytyväinen nenätyöläinen – hajuerottelun perusteet

Hajuaistin käyttö on koiralle luontaista toimintaa: hajuaisti on koiralle kuin näköaisti ihmiselle. Hajujen etsiminen on useimpien koirien mielestä mukavaa puuhaa, ja ihmiset nauttivat koiran työskentelyn seuraamisesta, ja molemmille mielekäs yhteinen puuha myös kehittää koiran ja ohjaajan suhdetta. Tämä harrastus harjaannuttaa koiran hajuaistia ja kehittää sen ongelmanratkaisukykyä. Hajutyöskentely sopii niin vilkkaalle kuin ujollekin koiralle. Vilkas koira uppoutuu hauskaan tehtävään ja koiran keskittymiskyky kehittyy. Ujolle ja epävarmalle koiralle hajutyöskentely tarjoaa onnistumisen kokemuksia ja sitä kautta koiran itsevarmuus kehittyy.

Tyytyväinen nenätyöläinen – hajuerottelun perusteet -kurssilla opetellaan perusasiat hajuerottelusta koulutusmenetelmänä. Kurssille on helppo osallistua: mitään ennakkotaitoja ei tarvita, saat harjoitukset kätevästi sähköpostiisi kerran viikossa ja voit harjoitella kotona tai muussa rauhallisessa ympäristössä. Hajuerottelu voi olla hauska harrastus, mutta sitä voidaan myös hyödyntää monissa erilaissa etsintätehtävissä, kuten sienestyksessä ja jäljestyksessä. Tällä kurssilla harjoittelet itse valitsemallasi hajulla, esimerkiksi kaneli tai jokin muu mauste, kahvi, tee tai vaikkapa raha. Kurssi sopii myös noseworkin alkeiden opettamiseen. Tämän tekniikan oppiminen avaa sinulle ja koirallesi monia uusia mahdollisuuksia!

Kurssin kesto on viisi viikkoa. Saat uuden harjoituksen sähköpostiisi kerran viikossa, ja halutessasi voit lähettää harjoitusvideoitasi kouluttajalle ja saada niistä kommentteja sähköpostitse.

Kurssin voi ostaa heti! Materiaalit tulevat näkyviin tänne sivustolle sekä suorana sähköpostiisi seuraavasti:

18.11. Ensimmäisen viikon harjoitukset – Hajujen käsittely & palkkiot
25.11. Toisen viikon harjoitukset – Hajuerottelu
2.12. Kolmannen viikon harjoitukset – Häiriöhajut
9.12. Neljännen viikon harjoitukset – Ilmaisu
16.12. Viidennen viikon harjoitukset – Ilmaisu + haju

Materiaaliin sisältyy kirjallisia ohjeita, teoriavideoita, treenivideoita sekä kaksi aiheeseen liittyvää podcastia.

Osta verkkokurssi

Kurssi ei ole ostettavissa tällä hetkellä. Tarkista tilanne myöhemmin uudelleen.