Tyytyväinen nenätyöläinen

Hajuaistin käyttö on koiralle luontaista toimintaa: hajuaisti on koiralle kuin näköaisti ihmiselle. Hajujen etsiminen on useimpien koirien mielestä mukavaa puuhaa, ja ihmiset nauttivat koiran työskentelyn seuraamisesta, ja molemmille mielekäs yhteinen puuha myös kehittää koiran ja ohjaajan suhdetta. Tämä harrastus harjaannuttaa koiran hajuaistia ja kehittää sen ongelmanratkaisukykyä. Hajutyöskentely sopii niin vilkkaalle kuin ujollekin koiralle. Vilkas koira uppoutuu hauskaan tehtävään ja koiran keskittymiskyky kehittyy. Ujolle ja epävarmalle koiralle hajutyöskentely tarjoaa onnistumisen kokemuksia ja sitä kautta koiran itsevarmuus kehittyy.

Entä sitten kissat ja hevoset? Myös niillä on loistava hajuaisti, jota ne eivät pääse arjessa hyödyntämään! Olemme täydentäneet kurssimateriaalia niin, että voit osallistua kurssille myös kissan tai hevosen kanssa. Koulutusperiaatteet ovat täysin samat kuin koirillakin, käytännön toteutus vaatii hieman erikoisjärjestelyjä. Sekä kissoille että hevosille on merkittävää virikehyötyä hajutöiden opettamisesta; se on mielekästä tekemistä johon ei tarvita matkustamista tai paljon tilaa – voit tehdä harjoituksia kotona!

Tyytyväinen nenätyöläinen – hajuerottelun perusteet -kurssilla opetellaan perusasiat hajuerottelusta koulutusmenetelmänä. Hajuerottelu tarkoittaa käytännössä sitä, että kurssilla opetetaan eläimelle jokin valittu haju merkitykselliseksi, jolloin eläin osaa löytää hajun. Kurssin jälkeen osaat järjestää eläimellesi hauskoja etsintätehtäviä!

Kurssille on helppo osallistua: mitään ennakkotaitoja ei tarvita, saat harjoitukset kätevästi sähköpostiisi kerran viikossa ja voit harjoitella kotona tai muussa rauhallisessa ympäristössä. Hajuerottelu voi olla hauska harrastus, mutta sitä voidaan myös hyödyntää monissa erilaissa etsintätehtävissä, kuten sienestyksessä ja jäljestyksessä. Tällä kurssilla harjoittelet itse valitsemallasi hajulla, esimerkiksi kaneli tai jokin muu mauste, kahvi, tee tai vaikkapa raha. Kurssi sopii myös noseworkin alkeiden opettamiseen. Tämän tekniikan oppiminen avaa sinulle ja eläimellesi monia uusia mahdollisuuksia!

Kurssin kesto on seitsemän viikkoa. Saat uudet harjoitukset sähköpostiisi, ja halutessasi voit lähettää harjoitusvideoitasi kouluttajalle ja saada niistä kommentteja sähköpostitse.

Kurssin voi ostaa heti!

Hajujen käsittely & palkkiot
Hajuerottelu
Häiriöhajut
Ilmaisu
Ilmaisu + haju

Materiaaliin sisältyy kirjallisia ohjeita, teoriavideoita, treenivideoita sekä aiheeseen liittyviä podcasteja.

Osta verkkokurssi

Kurssi ei ole ostettavissa tällä hetkellä. Tarkista tilanne myöhemmin uudelleen.

Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Osta verkkokurssi nähdäksesi piilotetun sisällön.