Tyytyväinen paikallaolija – opas paikallaolon opettamiseen

Haluatko onnistua paikallaan pysymisen harjoittelussa ja välttää harjoittelun sudenkuopat? Oletko jo harjoitellut paikallaoloja, mutta ne ei jostain syystä etene? Haluatko harjoitella tauolle siirtymistä ja tauolla olemista ilman namipalkkioita? Kun harjoittelet paikallaoloa, niin riittääkö, että koira pysyy asennossa vai tarkkailetko myös miten koiran jalat ovat sen kropan alla?

Hankkimalla Tyytyväinen paikallaolija itseopiskelumateriaalin saat vinkkejä ja ideoita paikallaolojen harjoitteluun.

Materiaali on jaettu kolmeen osioon.

  • Ensimmäisessä osiossa perehdytään harjoittelun perusteisiin ja taustavalmiuksiin.
  • Toisessa osiossa tutustutaan tokon paikallaololiikkeisiin ja käydään läpi miten niitä voi harjoitella.
  • Kolmas osio on niin sanottu Paikkis-ekstra, joka sisältää Kysymyksiä&vastauksia

Materiaalin esimerkit ovat arjesta ja tokosta, mutta samat perusperiaatteet on sovellettavissa myös muihin lajeihin, näin ollen materiaali sopii kaikille paikallaolon opettamisesta kiinnostuneille. Materiaaleissa on monipuolisesti tekstiä, taulukoita, kuvia ja videoita. Saat pikkutarkkoja ohjeita, mutta myös työkaluja tilanteisiin, joissa täytyy soveltaa. Saat lähettää kouluttajalle paikallaan pysymisen harjoitteluun liittyviä kysymyksiä sähköpostilla.

Materiaalin on koonnut koirien fysiikkaharjoitteisiin erikoistunut koirahieroja ja eläintenkouluttaja (AT) Anu Rikkilä.

Anu on tarkka, kokonaisvaltainen ja koiralähtöinen kouluttaja. Hän on asioita paljon analysoiva ja syy-seuraussuhteita pohtiva kouluttaja. Anun tavoitteena on rento, riemukas ja aidosti motivoitunut koira, jolla on kaikissa treeneissä hyvä olla.

Koiraharrastuslajeissa Anua kiinnostaa ennen kaikkea se, että miten niitä voi harrastaa mahdollisimman koiralähtöisesti ja siten, että ne tukevat kokonaisvaltaisesti koiran psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia. Koiraharrastusten sijaan Anu tykkääkin puhua koiran harrastuksista.

Tällä hetkellä Anu kouluttautuu koirien fysiikkavalmentajaksi ja käy eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoon valmistavia opintoja. Koirien fysiikkavalmentajana Anu haluaa tukea koiria olemaan kropaltaan rentoja, notkeita ja mahdollisimman terveillä liikemalleilla liikkuvia. Eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon myötä Anu toivoo voivansa tarjota vieläkin perusteellisempia ja paremmin perusteltuja koulutuksia.