Tyytyväinen tokokoira

Mikä on tyytyväinen tokokoira?

Se on verkkokurssi, jossa on yhdistetty käytösneuvojan ja lajiharrastajan kokemus ja näkemys yhteen pakettiin. Tarkoituksenamme on auttaa tokoharrastajia löytämään entistä parempia tuloksia ja hauskempaa yhdessä tekemistä ja arkea koiriensa kanssa. Haluamme, että tokokoira nauttii elämästään myös treenien ulkopuolella ja elää tasapainoista elämää ja että ohjaajakin voi hyödyntää arkipäivän tilanteita lajiharjoittelun eduksi ja saa välillä hengähtää hyvällä omallatunnolla.

Mitä uutta kurssilla on?

Kouluttamiseen liittyvää tietoa on saatavilla monessa paikassa. Teoriassa tiedetään, miten tokoliikkeet kannattaa opettaa. Kuitenkin moni harrastaja törmää erilaisiin haasteisiin sekä kotona että treeneissä, eikä näitä haasteita voi aina pelkällä koulutustekniikalla ratkoa. Me emme keskity pelkästään liikkeiden kouluttamiseen, vaan otamme huomioon sen kaiken muun, joka kokonaisuuteen vaikuttaa, koska se, mitä kehässä tapahtuu on vain pieni ikkuna koirakon koko elämään.

Kurssi sisältää neljä osaa. Ensimmäisessä osassa avataan käsitteitä ja koulutusideologiaa sekä meille tärkeitä teemoja, kuten koiran havainnointia. Toinen osa keskittyy tokon tuki- ja oheistaitoihin, eli kaikkeen siihen, mitä voit tehdä kotona ennen ensimmäistäkään tokokurssia. Kolmannessa osassa käsitellään lajiharjoittelua tukevaa arkea, eli koiran ajankäyttöä ja tyytyväisyyttä. Vasta kurssin neljäs osa keskittyy varsinaiseen lajiharjoitteluun, ja siinäkin asioita lähestytään ongelmanratkaisun näkökulmasta.

Kurssi on siinä mielessä ainutlaatuinen, että sen taustalla on kaksi hieman eri näkökulmista asioita katsovaa ammattilaista. Tokokoiran ja -ohjaajan elämä on edelleen pääosin kehän ulkopuolella, ja sillä on valtava merkitys siihen pieneen hetkeen, joka kehässä tapahtuu!

Keitä ovat kouluttajat?

Kurssin kouluttajat ovat eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjola ja tokoharrastaja Anu Rikkilä. Jaanan vahvuus on lajityypillisen käyttäytymisen ja virikkeiden tuntemus sekä kokemus käytännön haasteellisista ongelmatilanteista – käytösneuvoja tuo kurssille osaamista siitä kaikesta, mikä tapahtuu kehän ulkopuolella. Anu on tokoharrastaja jo parinkymmenen vuoden ajalta. Hän tuo kurssille mukanaan kaikki ne vinkit, joita on vuosien varrella kerännyt takataskuun, jotta kaikkien ei tarvitsisi käydä yhtä mutkaista tietä.

Miten kurssi toimii?

Kurssin materiaalit tulevat kurssilaisille näkyviin elainkoulutus.fi-sivustolla. Kurssi käydään läpi ryhmänä ja ohjaus tapahtuu fb-ryhmässä. Sinulla on mahdollisuus tehdä paljon tehtäviä ja käyttää aikaa oppimiseen ja saada ammattilaisten tuki – voit kuitenkin itse päättää, kuinka aktiivisesti haluat osallistua!

Tule mukaan!

Osta verkkokurssi

Kurssi ei ole ostettavissa tällä hetkellä. Tarkista tilanne myöhemmin uudelleen.