Virikevinkkejä hevosille – rikasta hevosen arkea

Hevosen elämänlaatua voi parantaa melko yksinkertaisilla asioilla, mutta niitä voi olla haastavaa ottaa päivittäisiksi rutiineiksi. Riippuen siitä, onko hevosen asuinpaikka karsinatalli vai pihatto, hevosen aktivointi painottuu enemmän joko omistajan harteille tai hevosen itsenäiseen puuhasteluun. Perinteisesti on ajateltu että hevoselle pitää järjestää mahdollisimman paljon tekemistä eli liikuntaa, jotta se olisi onnellinen. On kuitenkin muitakin tapoja nostaa hevosen tyytyväisyyttä kuin omistajan seura tai ohjattu  liikutus.

Hevonen on utelias toiminnan eläin

Hevosen ydinpiirteet ovat napostelu, liikuskelu ja seurustelu. Nämä ovat monesta syystä rajoitettuja – rajoittavia tekijöitä ovat esimerkiksi lihominen, alueiden koko ja turvallisuusseikat. Hevonen voi kokea turhautumista jos se ei pääse tekemään asioita, joita se pitää tärkeinä.

Hevonen voi ilostua monesta asiasta, vaikka se ei pääsisi vapaalle heinälle tai laitumelle kavereiden kanssa. Hevosella voi silti olla mielekäs elämä ja hyviä suhteita, kun ne osataan oikein järjestää.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet luennon, jossa käyn läpi erilaisia tapoja aktivoida hevosta. Käyn läpi mitä erilaisia virikkeitä on olemassa ja mitä niiden käytöllä tavoitellaan.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?