Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Virikkeen tavoitteena on lisätä eläimen omaehtoista aktiivisuutta ja käyttäytymisen monimuotoisuutta.

Erilaisia virikkeitä ovat:

 • Ruokintavirikkeet – ruuan etsiminen ja syömiseen kuluvan ajan lisääminen (ruokamäärää lisäämättä)
 • Aistivirikkeet – kuulo, haju, näkö- ja tuntoärsykkeet
 • Kognitiiviset virikkeet – ongelmanratkaisu, kouluttaminen
 • Fyysiset virikkeet – erilaiset tilat, piilopaikat, liikunta
 • Sosiaaliset virikkeet – positiivinen kanssakäyminen ihmisen, lajitoverin tai toisen lajin edustajan kanssa
 • Leikki – lelut tai sosiaalinen leikki

Katso vinkkejä kissan virikkeellistämiseen täältä.

Virikkeiden järjestäminen ei ole varsinaista rakettitiedettä, pitää vain arvata mikä kutakin eläintä kiinnostaa. Joululahjapaperi ei varmaankaan koiraa sen kummemmin innosta, mutta kissa saattaa peuhata papereiden seassa päivätolkulla.

Mitä virikkeillä sitten saavutetaan? Lue lisää täältä.

Mikä on sinun mielestäsi paras virike?

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

4 kommenttia kirjoitukseen “Virikevinkkejä

 • 15.11.2012 at 19:31
  Permalink

  Jaana tuu takasin Saarelle, meil on ikävä suo !

  Reply
  • 15.11.2012 at 19:51
   Permalink

   Kiva kuulla teistäkin! Toivottavasti joskus nähdään, kerro terkkuja kaikille:)

   Lähetetty iPhonesta

   Reply
 • 28.11.2012 at 07:45
  Permalink

  Sinällään on jännää, että etsitään nettikaupoista virikkeitä kokoajan hevosillekin, vaikka kaikista tärkein virike on liikunta. Hevosen kuin hevosen pitäisi olla kunnolla (tarkoitan siis melkein tippasta) hiessä vähintään 2-3 päivänä viikossa, mutta ei. Siellä ne seisoo tarhassa tekemässä piruutta ja käyttäytyvät huonosti.

  Omani päätti tapella tarhassa ja kun oli yksinkertaisesti niin jumi ja kipeä, että viikkoon ei pystynyt kuin kävelemään (kahdesti päivässä) nii jo oli oravan pyörä valmis. Virtaa kertyi ja taas tapeltiin tarhassa. Vaikka välissä sain paineita purettua kunnon lenkillä tai radalla niin jo oli kohta taas joku jalka haavoilla ja paksuna. Ja tämä kun tosiaan on porukkatarhassa aina.

  Siispä heinät pussiin, että saa vähän lisä tekemistä öisin ja liiketta, liikettä, liikettä heti, kun pystyi. Nyt aletaan olla taas pikku hiljaa normi rytmissä ja kierre saatiin katkaistua.

  Mutta kun ajattelee, että tuolla ei tarvittu kuin viikko ja jo pilalla oli kaksi kuukautta. Miten ne jotka ovat seisseet huonolla liikunnalla vuosikausia? Niitähän kun on osassa kilpahevosistakin. Sitten ne hyppäävät, liikkuvat kouluradoilla tai juoksevat kilpaa pelkästään lahjoillaan. Ei kunnollaan.

  Reply
 • Pingback: Virikkeet

Mitä mielessä?