Eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjola

Ihminen halaa saksanpaimenkoiraa

Asiantuntija Eläinkoulutus.fi -sivustolla on eläinten käyttäytymistieteen maisteri Jaana Pohjola.

Kaikessa eläinten kanssa tekemässäni työssä taustalla on ajatus siitä, että eläin opettaa ihmistä, eikä toisinpäin. Mielestäni eläin on aina oman hyvinvointinsa paras asiantuntija. Meidän ihmisten tehtävänä on oppia tuntemaan oma eläimemme yksilönä ja rakentaa vastavuoroista viestintää itsemme ja sen välille.

Harvinaisen laaja teoriatausta ja 13 vuotta käytäntöä

Jaana ei ole opiskellut pelkästään eläinten kouluttamista, vaan myöskin eläinten käyttäytymistä – eli juurikin sitä, mihin kouluttamisella pyritään vaikuttamaan. Etenkin erilaisissa ongelmissa eläimiin liittyvissä on oleellista ymmärtää kokonaisvaltaisesti syyt toiminnan taustalla, jotta looginen ja kestävä ratkaisu on mahdollista löytää. Tähän Jaanan käymät opinnot eläinten käyttäytymistieteistä Portsmouthin yliopistossa antaa kattavat eväät.

Jaana ymmärtää koirien, kissojen ja hevosten lajityypillistä käyttäytymistä ja on aina kiinnostunut eläimen yksilöllisestä kokemusmaailmasta. Se mahdollistaa ongelmatilanteiden ratkaisun mahdollisimman rakentavasti.

Eläinalan ohella Jaana on kiinnostunut ja kouluttautunut myös suhteessa eläinten omistajiin eli ihmisiin. Ammatillisen opettajan ja voimavarakeskeisen työnohjaajan opinnot sekä hyvin maanläheinen arvomaailma tekevät Jaanasta ainutlaatuisen kouluttajan. 

Jaana on ehtinyt soveltaa osaamistaan asiakastyössä jo pitkään – yli 13 vuoden ajan. Jaanalla on kokemusta erityisesti haastavista koirista ja monisyisistä ongelmakokonaisuuksista esim. hihnalenkkeilyyn, käsittelyyn ja eroahdistukseen liittyen.

Ideoita laatikon ulkopuolelta

Jaanan ehdottomia vahvuuksia on kyky soveltaa ja keksiä uusia, kaikkia miellyttäviä, ratkaisuja vaikeisiin tilanteisiin. Siinä vaiheessa, kun muut nostavat kädet pystyyn ja tuntuu, ettei mikään auta, Jaana tutustuu tilanteeseen, laittaa ideamyssyn päähän ja lähtee kokoamaan ratkaisun palasia. Jaana osaa auttaa myös ns. pattitilanteissa.

Syyllistämätön lähestymistapa

Jaanan toimintaa ohjaa vahvat arvot, jossa niin lemmikin kuin omistajan ymmärtäminen on keskiössä. Jaanalla on hyvin maanläheinen ja empaattinen, mutta samaan aikaan ratkaisukeskeinen, tapa kohdata tilanteet. Hän on saanut paljon kiitosta asiakkailta syyllistämättömyydestä.

Yksilöllistä apua ongelmatilanteisiin

Varaa puhelinneuvonta aika Jaanalle lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@elainkoulutus.fi