Asiakaskokemuksia

Tälle sivulle on koottu asiakkaittemme kertomuksia siitä, minkälaisia ongelmia heillä on ollut ja minkälaista apua he ovat kursseiltamme saaneet.

iso musta koira hihnassa talvella

Iso koira rähisee remmissä

Olin ajautunut isoihin ongelmiin koirani kanssa. Kaikki alkoi jo pentuna hihnan ja käsien puremisesta ja jatkui päälle hyppimisenä, hihnan kiskomisena ja kaikelle mahdolliselle räyhäämisenä. 

Kokeilin ratkaisuksi ihan kaikkea: hyvää, pahaa, välinpitämättömyyttä, treeniä, ammattiapua, kursseja, yksityistunteja, lisää treeniä. Aloitin jopa eläintenkouluttajan opinnot. Käytin aikaa, vaivaa ja rahaa – yritin täysillä.

Oli pakko yrittää, koska ulkoilumme oli muuttunut ärsyttävästä ja nolosta jopa vaaralliseksi. Koirani oli täysin holtiton, enkä meinannut enää pysyä pystyssä sen kanssa. Kerran ajauduin kirjaimellisesti ojaan ja siitä lääkäriin asti, kun koirani räyhäsi toiselle koiralle.

Aloin ymmärtää, että ”pelkän kouluttamisen” lisäksi minun on ymmärrettävä koiraani ja sen mielenliikkeitä paremmin, jos haluan oikeasti jonkun muuttuvan. Oireisiin keskittymisen sijaan oli porauduttava taustasyihin ja aiheuttajiin.

Kävi ilmi, että Suomessa ei yksinkertaisesti ole kovinkaan montaa ammattilaista, jolla olisi pätevyyttä eläinten käyttäytymistieteistä ja kokemusta tuon tiedon hyödyntämisestä käytännössä. 

Sitten törmäsin Jaanan hihnakurssiin. Se kirjaimellisesti muutti ajatteluani koirista enemmän kuin mikään muu elämässäni. Se myös ratkaisi ongelmamme konkreettisesti! Ei nopeasti, ei minkään tietyn vinkin kautta, vaan kokonaisvaltaisesti ja ennen kaikkea pysyvästi. 

Voisin näyttää vaikuttavia videoita tai kuvailla lukemattomia tilanteita, joissa koirani ennen räyhäsi hihnassa ja nyt ei enää. Mutta se ei ole koko totuus. Koko totuus on paljon yksittäisiä tilanteita suurempi kokonaisuus, jossa olosuhteet ja muuttujat vaihtelevat. Jaanan kurssin juju onkin juuri siinä, että kurssi opettaa kokonaisen ideologian, joka on sovellettavissa rajattomasti! 

Niin kuin olen kurssia suositellut suoraan ystävilleni, haluan sitä suositella myös muille. Mielestäni kurssi kannattaa käydä, jos haluaa pikalaastareiden sijaan syvää ja pitkäkestoista apua hihnakäytösongelmiin. Jaanan syyllistämätön, arjen ymmärtävä tapa puhua on ollut minulle erityistä. Ihanaa, kun koirani saa olla sellainen kuin on, itse saan olla sellainen kuin olen ja silti meidän on mahdollista elää ja toimia yhdessä paremmin!

Asiakkaan käymä kurssi: Eroon remmirähinästä -verkkokurssi.

Nuoren koiran demonikohtaukset lenkillä

Ennen kurssia vähän alle vuoden ikäinen koirani haukkui ihan kaikelle ja veti hihnassa todella paljon. Haukkumisen kohteena oli vastaantulevat koirat, ”oudon oloiset” ihmiset, lapset, jänikset, lähestulkoon kaikki, mitä lenkillä näimme. Näin kävi siitäkin huolimatta, että olimme satsanneet pentukoiran sosiaalistamiseen.

Kontaktin saaminen oli todella vaikeaa ja demonikohtauksia tuli tämän tästä. Pääsääntöisesti kaikki lenkit oli painajaisia ja tulin lenkiltä usein itkien pois. Keskityimme sitten lenkkeilemään silloin kun oli vähiten muita liikkujia ja pitkät lenkit teimme lähiseutujen metsissä.

Olimme olleet arkitottelevaisuuskurssilla eräässä toisessa koirakoulussa, jossa emme oikein saaneet kunnollista ohjausta. Meitä ohjeistettiin opettamaan koiralle namitus palkkana, mutta koirani ei suostunut syömään lenkillä tai toisen koiran ollessa näköpiirissä, joten oppi oli käytännössä hyödytön! Tuon kurssin lopuksi meille todettiin, että koiramme on ongelmakoira ja kannattaa etsiä yksityisopetusta. Tässä vaiheessa löysin Eläinkoulutus-sivuston ja Jaana Pohjolan. ONNEKSI!!!

Kurssin käyminen ”teini-ikäisen” koiran kanssa juuri tässä ikävaiheessa tuli todella tarpeeseen. Oli äärimmäisen tärkeää ymmärtää koiran motiivit remmiräyhäys-käytökselle ja tukea koiraa näissä tilanteissa.

Olemme noin puolen vuoden aikana tehneet harjoituksia ja tuoneet lenkille osasia taidoista, joita sekä minä että koirani olemme oppineet. Tänä aikana koiran käytöksessä on ollut iän mukaisia suuria vaihteluja, joihin on mahtunut mukaan esimerkiksi pelokkuutta ja lieviä demonikohtauksia. Kurssilla oppimani asiat on auttanut meitä ohjaamaan koiraa ja löytämään aina uusia ratkaisuja. Aina kun on tuntunut, että mennään taaksepäin, niin sitten ollaan palattu perusasioihin eli tukitaitoihin ja ponnistettu taas niiden kautta uudestaan.

Erityisen tärkeää on ollut myös Jaanan ymmärtävä asenne kurssin taustalla. Se tarttuu! Tarkkailemalla ja ymmärtämällä oman koiran käytöstä on löytynyt ne keinot, jotka auttaa meitä.

Tällä hetkellä noin 1,5-vuotias koiramme lenkkeilee hihnassa rennosti ja vetämättä. Aikuiset ja lapset ohitamme ilman vaikeuksia. Vastaan tulevat koirat me edelleen haukutaan, mutta meillä on keinot selvitä niistä tilanteista, ja harjoitukset tämän osalta vielä jatkuu. Ja koiramme osaa nykyään ottaa todella upeasti kontaktia, kun tilanne mietityttää häntä tai jos on todella hyvä hajujälki tiedossa. Luvalla pääsee!

Asiakkaan käymä kurssi: Demonikohtaukset hallintaan -verkkokurssi.

Stoppi kynsien leikkaamiselle

Koirani takajalan kynsi halkesi. Kynsi kuorittiin eläinlääkärillä hermoon asti ja paketoitiin. Ohjeeksi annettiin puhdistaa joka päivä ja vaihtaa side.

Kun yritin vaihtaa sidettä, koira veti itsensä silmittömään raivoon, eikä antanut koskea. Jouduimme mennä kolme kertaa eläinlääkäriin vaihtamaan side nukutuksessa.

Kynnen parannuttua sain jotenkin leikattua kynsiä, kunnes yhtenä päivänä koira päätti, että ei enää.

Lähdin kurssin ohjeiden mukaan kasvattamaan luottamusta. Etsin myös parempia herkkuja. Nyt koira antaa tassun ja jättää sen kämmenelle. Antaa “viilata” , koskea. Ja palkkaan kokoajan. Lyhyitä settejä, enkä turhaudu. Tassujen kuivaamista harjoiteltiin myös niin, että nyt sekin onnistuu!

Asiakkaan käymä kurssi: Kynsien leikkaus taistelusta vuoropuheluksi -verkkokurssi.

Vieraat ihmiset pelottavat

Koira oli hyvin traumatisoitunut huonosta eläinlääkärikokemuksesta. Pelko oli levinnyt vähän muihinkin tilanteisiin, joissa vieraat ihmiset ottivat kontaktia silloin, kun koira oli hihnassa tai muutoin rajatussa tilassa.

Meidän elämä on palautunut arjen osalta lähes normaaliksi. Koira on selvästi jo luottavaisempi vieraisiin ihmisiin ja ennenkaikkea minä luottavaisempi koiraani kohtaan. Pitkään tuntui että olimme negatiivisessa syöksykierteessä, jossa kokoajan tuli lisää huonoja kokemuksia ja sukelsimme syvemmällä ahdinkoon. Pikkuhiljaa kurssien myötä aloin ymmärtää koiran ajatusta ja tunnetilaa, ettei se olekaan luonteeltaan umpihullu, vaan sitä pelottaa. Jaanan oppien myötä opin auttamaan koiraa vaikeissa tilanteissa, ja syöksykierteemme muuttui noususuhdanteeksi! Nyt tuntuu, että hyvä ruokkii hyvää, ja matkamme kohti onnistumisia vaan jatkuu!

Asiakkaan käymät kurssit: Koira haukkuu ja murisee ihmisille -verkkokurssi ja Eläinlääkäripelko -luentotallenne.

Eskaloituneet remmirähinät

Remmirähjäystä esiintyi haitaksi asti. Koiraa eivät namit kiinnosta ulkona ja ainoa keino välttää räyhäämistilanteet oli vältellä niitä viimeiseen asti. Minulla on kaksi koiraa, joista 1,5-vuotias alkaa jännittävissä tilanteissa räyhätä myös kaverille ja tilanne eskaloituu helposti. Itselle tulee helposti voimaton olo, koska keinoja tilanteen hallintaa ei ollut. Hävetti ihan vietävästi kulkea noiden räyhäävien lenkkikavereiden kanssa muiden koirakoiden seassa.

Tilanne on huomattavasti parempi tällä hetkellä. Koira rähjää edelleen jonkun verran, minulla on kurssi vielä kesken. Oma suhtautumiseni räyhäämiseen on myös muuttunut suuresti.

Itse sain kurssin myötä valtavasti tietoa ja kykyä tarkkailla koiria uudesta näkökulmasta, enemmän koiralähtöisesti ja lajityypillisesti ottaen huomioon jokaisen yksilön erityisyyden. Kurssin lähestymistapa haasteisiin on mielestäni hyvin lempeä, eikä itselle tullut ollenkaan syyllistä oloa, vaan pikemminkin ymmärretty olo, että kaikenlaista on, arki on kiireistä eikä kaikkea pysty aina suorittamaan täydellisesti. Mutta toivoa kuitenkin on saada tilanne hallintaan!

Asiakkaan käymä kurssi: Tyytyväinen lenkkikaveri -ohituskurssi verkossa.