Koiran matkapahoinvointi

Koira tärisee, kuolaa ja oksentaa autossa?

Koiran matkapahoinvointi on tyypillinen vaiva koiranpennuille. Koiranpentu näkee vilisevät maisemat, vaikka se itse pysyy paikoillaan ja tämä ristiriita aiheuttaa koiran tasapainoelimissä hämmennystä. Koiran matkapahoinvoinnin oireita ovat:

Pennun kokema pahoinvointi on todellinen kokemus, jota ihmisen ei kannata vähätellä. Matkapahoinvointiin on olemassa lääkkeet, jotka kannattaa ottaa käyttöön. Yleensä vaiva helpottaa itsestään kun pennun tasapainoelimet kehittyvät. Usein käy kuitenkin niin, että koira muistaa pahoinvoinnin ja alkaa pelätä sitä autossa, vaikka sitä ei hetkeen olisi ollut. Tästä voi aiheutua suuri konflikti autoilua kohtaan täysin turhaan.

Missä koiran on helpoin matkustaa?

Kun koira kärsii matkapahoinvoinnista, on ensisijainen hoitokeino hankkia koiralle lääkkeet. Tällä tavalla voidaan varmistaa, ettei koira joudu kärsimään turhaan ja että pelko ei ala vaivata aikuisena turhaan. Kannattaa myös testata, missä koiran olisi helpointa matkustaa autossa. Vaikka usein neuvotaan, että koiran pitäisi oppia matkustamaan alusta asti “oikealla” tavalla, eli takakontissa tai turvavöissä, on mahdollista ja joskus jopa kannattavaa olla luova matkustusratkaisujen kanssa. Joitakin koiria helpottaa, jos ne saadaan matkustamaan lattiatasossa, eli esimerkiksi repsikan jalkatilassa. Matkustuspaikkaa on mahdollista vaihtaa kun koira kasvaa.

Koiran matkapahoinvointi helpottaa iän myötä

Kun koira kasvaa ja kehittyy, sen tasapainoelimet kehittyvät myös. Koira pystyy tällöin käsittelemään vilisevien maisemien ja paikoillaan olemisen ristiriitaa ja pahoinvointi helpottuu. On kuitenkin tärkeää seurata koiran vointia, koska joskus koira alkaa jännittää matkustamista kun se on joskus kokenut pahoinvointia. Jos koira jännittää matkustamista, se voi alkaa näkyä niin, että koira haukkuu autossa.

Voisit olla kiinnostunut näistä kursseista